Hıdırlık Kulesi arkeolojik kazı sonrası turizme kazandırılacak

Hıdırlık Kulesi’ni kültürel ve turistik çekim merkezi haline getirmek için hazırlanan proje kapsamında başlattığı kazı çalışması devam ediyor

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
ANTALYA- Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin önemli simgelerinden biri olan tarihi Hıdırlık Kulesi çevresinde yürüttüğü arkeolojik kazı çalışması büyük bir titizlikle sürüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Koruma Kurulu kararı doğrultusunda, kentin önemli tarihi yapıları arasında yer alan Hıdırlık Kulesi’ni kültürel ve turistik çekim merkezi haline getirmek için hazırlanan proje kapsamında başlattığı kazı çalışması devam ediyor. Hıdırlık Kulesi çevresinde yürütülen arkeolojik kazı ve araştırma çalışmaları Müze Müdürlüğü denetiminde gerçekleştiriliyor.

TEMEL KALINTILAR İNCELENİYOR

Uzman arkeolog ve ekiplerin titizlikle yürüttüğü çalışmalarda kulenin Kuzey ve Güneyinde iki açmada üst dolgu temizliği ve temel araştırma kazısı yapılıyor. Güney açmada iki ayrı yapıya ait temel kalıntılarıyla karşılaşıldığı, bu yapıların dönem ve işlevi ile ilgili çalışmaların açmalardaki ilerlemelere göre belirleneceği ifade edildi. Kuzey açmada ise bir temel kalıntısı belirlendiği kaydedildi. Uzmanlar bugüne kadar yürütülen çalışmalarda özgün bir taşınır buluntuya rastlanılmadığını ifade etti.

Kazıdan elde edilen veriler, MS II. Yüzyıl’da yapıldığı sanılan tarihi kulenin restorasyon ve çevresinin yeniden düzenlenmesi projesine temel oluşturacak. Kazı çalışmaları 1 buçuk milyon liraya mal olacak.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı