Hıdırellez Kilisesi’nde ayin

Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan Hıdırellez Kilisesi’nde Fener Rum Patriği Bartholomeos’unda katıldığı bir ayin düzenledi.

ALANYA - Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan Hıdırellez Kilisesi’ne Fener Rum Patriği Bartholomeos’unda katıldığı bir ayin düzenledi. Ayine Yunan Ortodoks Kilisesi'ne bağlı Pisidya Bölgesi Metropoliti Sotirios Trambas, Rusya, Ukrayna, Gürcistan ve Hırvatistan'dan papazlar ile Alanya'da yerleşik yaşayan çeşitli ülkelerden Ortodokslar katıldı. Hıdrellez kilisesinde gerçekleşen ayinde çeşitli dualar ve ilahiler okundu. Ayine katılanlar, ayin yapılan alanda mum yakarak dua etti. Kilisenin tamamen dolduğu ayin yaklaşık 2 saat sürdü.
Bartholomeos ayin sonrası Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile Sipahioğlu’nun sahibi olduğu Gardenia Otel’de bir araya geldi. Bartrholomes’e Pisidia Metropoliti Sotirios ve Demre Metropoliti Dr. Hrisostomos refakat etti. Antalya Valisi Sebahattin Öztürk’ü ve çeşitli kurumları ziyaretinin ardından Alanya’ya gelerek Sipahioğlu ile görüşen Patrik, burada bir süre dinlenme fırsatı buldu. İkram edilen çay eşliğinde sohbet eden Bartrholomeos, Sipahioğlu’na bornoz takımı hediye ederken, Sipahioğlu da Bartrholomeos’a ipekten yapılmış bir tablo ve Alanya yöresine özgü ipek bel kuşağı hediye etti. Görüşmelerde Alanya Ayios Yeorgios Kilisesi’ndeki tadilatlar gibi konularda fikir alışverişinde bulunulduğu öğrenildi. Sipahioğlu ile bir saate yakın otelde kalan Bartrholomeos, Alanya’dan ayrılarak konaklayacağı Kemer’deki Kilikya Palace Oteli’e gitti.
 

Manşetler

İstanbul’un Atlantis’i: Sular altındaki "Lanetli" 10. ada Vordonisi!
ITB Berlin: Savaşın gölgesinde diyalog ve dayanıklılık gösterdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
Raylar üzerinde “mermi trenler” seyahati değiştiriyor
Dünyada en çok turist öldürülen, güvensiz şehirler
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti