Haydar Aliyev adına müze açıldı

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü: Ceyhan Türkiye- Azerbaycan kardeşlik parkında Haydar Aliyev adına açılan müze kardeşliğimizi pekiştirecektir.

ADANA -Adana'nın Ceyhan ilçesinde Türkiye- Azerbaycan kardeşlik parkında Haydar Aliyev adına müze açıldı. Haydar Aliyev Müzesi'nin açılışına Azerbaycan Dış Türklerden Sorumlu Devlet Bakan Yardımcısı Valeh Haciyev, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Zakir Haşimov, İstanbul Başkonsolosu Seyyad Salcahlı katıldı.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin sözlü, Türkiye ve Azerbaycan'ın büyük Türk dünyasının iki önemli kardeş devleti olduğunu söyledi.

"Bizler Azerbaycan'a karşı yüreğimizdeki sevgiyi hep açık tutmuşuzdur. Türk cumhuriyetleri içerisinde Azerbaycan'ın bizim yanımızda çok müşahhas bir yeri vardır. Bugün bu sevginin tezahürünü yaşıyoruz" diyen Başkan Sözlü, "Türk dünyasına bakış açımız, aslında kendimize olan hasretimizdir." diye konuştu.

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Zakir Haşimov, Haydar Aliyev anısına açılan müzede iki devlet bir millet sözünün gerçekleştiğini kaydetti.

Azerbaycan Dış Türklerden Sorumlu Devlet Bakan Yardımcısı Veleh Hacıyev ise Azerbaycan ile Türkiye arasında sınır olmadığını belirterek, açılan müzeyle iki ülke arasındaki kardeşliğin daha da pekişerek anlamlı hale geldiğini ifade etti.

Azerbaycan Cumhuriyeti Haydar Aliyev fonu başkanlığı ile Ceyhan Belediyesi'nin ortaklaşa yaptırdığı müzede, Azerbaycan devletine ait kitap ve çeşitli belgelerin yanı sıra 162 fotoğraf bulunuyor.

 

Manşetler

Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri