Havayolu şirketlerine zam yasaklandı

Rusya Federal Havacılık Kuruluşu (Rosaviatsiya) 2018 Dünya Futbol Kupasının maçlarının yapılacağı şehirlere uçak bilet fiyatlarının arttırılmasını yasakladı

MOSKOVA- Rusya Federal Havacılık Kuruluşu (Rosaviatsiya) 2018 Dünya Futbol Kupasının maçlarının yapılacağı şehirlere uçak bilet fiyatlarının arttırılmasını yasakladı. Havayolu şirketleri 10 Mart 2018 tarihinden itibaren her hafta kalan bilet sayısına ilişkin rapor tutmak zorunda olacak.

Rus haber ajansı RİA Novosti’de yer alan Rosaviatsiya açıklamasında, ”Havayolu şirketlerinin ve Rosaviatsiya’ya direk bağlı olan havalimanlarının yönetiminin, kendilerine bağlı şubelerine FIFA 2018 Dünya Futbol Kupası maçlarının yapılacağı yerleşim merkezlerine bilet fiyatlarının ve havalimanı tarifelerinin ve ücretlerinin arttırılmasına uygulanan yasağı bildirmeli” denildi.


Açıklamada, Rosaviatsiya’nın bölgeler arası idareleri, havayolu şirketleri ve havalimanlarının Dünya kupası maçlarının düzenleneceği şehirlere bilet fiyatlarını denetleyecekleri belirtildi. İhlal saptandığı takdirde bunu hemen Rosaviatsiya’ya ve Federal Antitekel Servisine bildirmek gerekiyor.

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

”10 Mart 2018 tarihinden itibaren her Çarşamba günü Moskova saatiyle 15:00’e kadar kalan Dünya Kupası maçlarının yapılacağı yerleşim merkezlerine biletlere, havalimanlarının yolcu taşımacılığı kapasitesine ilişkin rapor Rosaviatsiya’ya sunmalıdır.”

Manşetler

Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?
Bakan Ersoy ve THY buluştu: Turizmde rota genişliyor
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eylülde yüzde 3,8'e yükseldi
Captain Arctic Kuzey Kutbu’na rüzgarla sefere çıkıyor
Almanya'nın en zenginleri listesinde 3 Türk yer aldı
Yapay zekâ uçakta ne yendiğini takip ediyor
Türkiye'den beş şirket listede
Analistler: Uçak bilet fiyatları daha da yükselecek
Mısır’dan seyahat dünyasına çağri: “B planı değiliz!”