Havayollarını personel bulma tehlikesi bekliyor

ABD Havayolu Pilotları Birlikleri Koalisyonu Başkan Yardımcısı Russ Leighton, bazı havayollarının uçmak için yeterli mürettebata sahip olmadığını söylüyor.

NEW YORK - Uçuş programları yavaş yavaş normale dönüyor, ancak havayollarından ayrılan veya uçmayı bekleyen personel geri dönmeye hazır mı? Yeterince eğitimli kalmak, pilotların karşılaştığı bir sorundur.
ABD Havayolu Pilotları Birlikleri Koalisyonu Başkan Yardımcısı Russ Leighton, bazı havayollarının uçmak için yeterli mürettebata sahip olmadığını söylüyor. Havayolu endüstrisi yoluna devam ediyor, ancak geçimini sağlamak için uçacak olanlar için geleceğin nasıl görüldüğü bilinmiyor.

PİLOT EKSİKLİKLERİ ARTIYOR
Havayolu Pilotları Birlikleri Koalisyonu Başkan Yardımcısı Russ Leighton şunları söyledi:“Pek çok insan, beş ila sekiz yıl önce emekli oldular. Yani şimdi tekrar bu tecrübeli insanlar geri dönemez. Pandemi öncesi seviyelere yakın herhangi bir yere ulaşmalıyız. Zaten karşı karşıya olduğumuz aynı pilot eksikliklerine geri dönüyoruz. Pandeminin bir sonucu olarak pek çok insanın emekli olması ile durum daha da kötüleşiyor. Hatta bazıları muhtemelen başka işlere de geçmiştir”

YOLCU DAVRANIŞLARI KAÇIRIYOR
Delta Hava Yolları’nda Uçuş Görevlisi olan Jennie Sandusky, işe geri dönmekten endişelendiğini söylüyor, ancak bu düşüncesi virüs yüzünden değil, yolcuların aksi davranıları olduğunu belirten Purser Jennie Sandusky. "İşteki en büyük endişemin yolcularla ilgilenmek olduğunu düşünüyorum. Çünkü onların en iyi ihtimalle, özellikle de F.A.A.'nın zorunlu kıldığı kurallara uymak konusunda sıkıcı davrandıklarını duymuştum. Uçaklar, maskelerini takmayı veya doğru şekilde takmayı reddeden insanlar yüzünden her zaman geri dönüyor” dedi.

UÇUŞ GÖREVLİLERİ AZALDI
Sandusky, 30 Nisan'da işe dönmeyi umduğunu belirterek "Aslında geri döndüğümde uluslararası uçuşlarda kalabileceğimden emin değilim. Çünkü çok fazla uçuş görevlisini kaybetmiş olsak da kıdem demografisi değişti. Göreceğiz” dedi.

Sandusky, yaz ve önümüzdeki tatiller için ise rezervasyon yapılması gerektiğini belirterek “Nereye uçmak isterseniz istesinler, tatile çıkacakların şimdiden rezervasyon yapmaları gerekiyor. Çünkü uçaklardan, pilotlardan ve uçuş görevlileri azaldı ve Covid öncesine göre çok daha zayıf bir havayoluyuz, "

Manşetler

Voyager Station adlı uzay oteli geliyor
Notre-Dame Katedrali, yangın sonrası yeniden hayata döndü
Japonya çorapları nasıl en havalı hediyelik eşya oldu?
Yaratıcı sektörlerin OpenAI-Disney anlaşması endişesi!
Seyahat dünyası en sevilen geleneğini kurtarabilir mi?
Rusya, Ukrayna limanındaki Türk gemisini vurdu
Turizm bölgeleri İspanyol ekonomisinin itici gücü oldu
Dünya yenilikçi ve dijital turizme doğru hızla gidiyor
Uçakta kavga çıkaran dokuz kişi gözaltına alındı .
Alanyalı kadınlar hayallerine pedal çeviriyor!