Havayollarından vize reddine ücretsiz bilet iadesi

Havayolları AB transit kuralları karşısında, vize başvurusu reddedilen yolculara ücretsiz bilet iadesi gibi esneklikler sunan hamleler yapıyor

İSTANBUL- Havayolları, artan vize reddi vakaları ve sıkılaşan AB transit kuralları (Fransa/İspanya) karşısında, vize başvurusu reddedilen yolculara ücretsiz bilet iadesi gibi esneklikler sunan hamleler yapıyor. Aktarmalı uçuşlarda vize gereklilikleri sıkılaşırken, havayolları 12 ve 13 üzerinden güncel bilgi takibi önem kazanmıştır.

Havayollarının Vize Hamlesi ve Güncel Gelişmeler:

Vize Reddine Bilet İadesi: Bazı havayolu şirketleri, vize talebi reddedilen ve vize reddi belgesini sunan yolculara, bilet ücretlerinin tamamını iade etme uygulamasına başladı.

Transit Vize Sıkılaştırması: Fransa ve İspanya gibi Avrupa Birliği ülkeleri, Türk vatandaşlarına yönelik havalimanı transit vize (ATV) uygulamalarını artırarak transit geçişleri kısıtladı.

Dijital Vize Rehberleri: Havayolları, yolcuların vize başvurusu reddi yaşamaması için 12 ve 13 gibi platformları üzerinden ülkelerin güncel vize şartlarını ve gerekli belgeleri paylaşıyor 13.

AB Vize Hamlesi: Avrupa Komisyonu, AB ekonomisini canlandırmak ve yetenekleri çekmek amacıyla yeni vize stratejileri üzerinde çalışıyor 11. Türkiye ise AB ile vize muafiyeti sürecini hızlandırmak için adımlar atıyor 10.

E-Vize Kolaylığı: Pegasus gibi firmalar, e-vize uygulayan ülkeler (ABD, Singapur, BAE vb.) için online vize süreçlerini kolaylaştırıyor 14.

Not: Seyahat öncesi ilgili havayolunun resmi web sitesinden vize gereksinimlerini kontrol etmek önemlidir.

Manşetler

Kos’un 302 yıllık ikonik İbrahim Efendi Camii yenilendi
Antalya'da Turizm Haftası minyatür ve tezhip sergisiyle başladı
2. Antalya Uluslararası Coğrafi İşaretler Zirvesi başladı
Petroldeki sıkıntı İstanbul'u 'yakıt ikmal merkezi' yaptı
TÜGİK’te Başkanliğa Arda Yurtsever Seçildi
Türkiye Disleksi Vakfı’nın farkındalık buluşması
Eski Datça BM programına aday gösterildi
Kruvaziyer turizminde 16 yılın mart rekoru kırıldı
Turizmde 10 milyon geceleme aşıldı
Ersoy Avrupa’nın dev operatörleriyle masaya oturdu