Havalimanında bavulları açıp yolcuların ziynetlerini çaldılar

Sabiha Gökçen Havalimanı ünlü havayolu şirketinin hırsızlığıyla çalkalanıyor! Havayolu şirketinde çalışanların, aylarca yolculara ait değerli eşyaları ve hatta çikolata gibi ürünler çaldığı ortaya çıktı

İSTANBUL - Havayolu şirketinde çalışanların yolcuların eşyalarını çaldığı şok edici bir skandal ortaya çıktı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada, 3 ayrı hırsızlık olayı tespit edildi. 47 ülkede 125 noktaya sefer düzenleyen tanınmış bir havayolu şirketinde çalışanların, aylarca yolculara ait değerli eşyaları ve hatta çikolata gibi ürünler çaldığı ortaya çıktı. Skandal, şikayetler ve çalınan bilgisayarların sinyalleri sayesinde açığa çıktı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılık soruşturma başlattı.

Sabah'tan Arzu Kaya'nın haberine göre ilk olay 3 Ocak'ta yaşandı. Kıbrıs'tan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen Hakan Ö. isimli yolcu, valizini açınca şok yaşadı. Valizinde kutular içinde bulunan lüks marka kol saati bilgisayarının olmadığını gören Hakan Ö. hemen havalimanı polisine şikayette bulundu.

PENDİK'TEN KONUM SİNYALİ GELDİ

Bu olaydan tam bir hafta sonra ise yine Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Amsterdam'a uçan Kayra Ç. bagaja verdiği valizinde bilgisayar olmadığını farketti. Kayra Ç. Amsterdam Başkonsolosluğu aracılığı ile suç duyurusunda bulundu.

Yapılan incelemede bilgisayardan gelen sinyalin İstanbul Pendik konumuna ait olduğu belirlendi.

8 Ocak'ta bir olay daha meydana geldi. İngiltere'nin başkenti Londra'ya gitmek üzere aynı havayolu şirketinden bilet alan Deniz D. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda valizini şirket görevlilerine teslim edip Londra'ya uçtu.

BAVULUNUN AĞZININ AÇIK OLDUĞUNU GÖRDÜ

Genç kadın Londra'ya vardığını bavulunun açık olduğunu gördü. Bavulda bulunan 3 pırlanta kolye, 5 adet lüks bir markaya ait bilezik, yine lüks bir markanın kol saati, 3 altın bilezik, birinde D harfi olan 2 altın kolye ve bilgisayarının çalındığını fark etti.

CİMER üzerinden ihbar yaptı. Bilgisayar takip sisteminden İstanbul Maltepe'de sinyal aldı. Bir bilgisayarın sinyali Emre B., diğerinin sinyali ise Enver T'nin ikametinde verdi.

Hakimlikten arama talep edildi. Şüphelilerin evlerinde çalınan bazı eşyalar, mağdurlara ait bilgisayarlar, D kalpli kolye de ele geçirildi. Bunların yanı sıra çok sayıda kulaklık, kamera, kol saatleri ve hoparlör de bulundu.

İTİRAF ETTİLER

Enver T. ve Emre B., havayolu şirketinin bagaj yükleme boşaltma sorumlusu olduklarını ve son 1-2 aydır yükleme boşaltma işlemi sırasında rastgele açtıkları valizlerden elektronik ve para edecek çeşitli eşya ve çikolata, sigara, çakmak bulduklarında çaldıklarını söyledi. İkili "Birlikte alıp sattıktan sonra parayı paylaşıyorduk. Kimini de kendimiz kullanıyorduk. Çaldığımız eşyaları da belimize saklıyorduk" diyerek pişman olduklarını söyledi.

Şüphelilerin dayanışma içinde hırsızlık yaptığını belirterek, "Halkın Yararlanmasına Sunulmuş Ulaşım Aracı İçindeki Eşya Hakkında Hırsızlık" suçundan 2 ayrı davada 14'er yıla kadar hapislerini istedi.

Manşetler

2026 En İyi Turizm Köyü Adayı Adatepe'nin Özellikleri
TCDD’den ilaçlama için ‘dikkatli olun’ çağrısı
Dünya Latte Sanatı Şampiyonası'nda nasıl ikincilik elde etti?
243 kiloluk ton balığına 3,2 milyon dolar
23 takım ve 27 ülkeden 161 bisikletçi, 1133,5 km yarışacak
Havacılık şirketinin lisansı iptal edildi
Ege’nin iki yakası, basketbol ve müzik ile Sakız’da buluşuyor
WTTC, küresel liderleri Mısır’da bir araya getiriyor
TAP Air Portugal en iyi stopover programı ödülünü kazandı
2026’nın Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa’da başladı