Havacılıkta büyüme yavaşladı

IATA, uluslararası yolcu ve kargo trafiği talebinin temmuzda da artmaya devam ettiğinİ, ancak sektörün büyüme hızının yavaşladığınI bildirdi.

NEW YORK - Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA), uluslararası yolcu ve kargo trafiği talebinin temmuzda da artmaya devam ettiğini kaydetti, ancak sektörünün büyüme hızının yavaşladığına dikkat çekti.
Kurumun son raporuna göre, temmuz ayı uluslararası yolcu trafiği önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,2 artarken, kargo trafiği de yüzde 22,7 yükseldi. Haziran ayındaki büyüme yolcuda yüzde 11,6, kargoda da yüzde 26,6 olduğu için kurum, bunun büyümenin yavaşlama sürecine girdiğinin işareti olduğunu iddia etti.
IATA, Asya Pasifik ve Latin Amerika bölgelerinin havacılıktaki toparlanmadan en fazla faydalanan bölgeler olduğunu vurguladı. Asya Pasifik hava trafiği temmuzda yüzde 10,9"luk büyüme kaydederken, Latin Amerika ve Orta Doğu yüzde 14,2, Kuzey Amerika yüzde 7,9, Avrupa da yüzde 6,2 büyüdü.

Manşetler

Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri