Havacılık Üniversitesi kuruluyor

Havacılık ve uzay alanında ihtiyaç duyulan personelin karşılanması için kurulan Türk Hava Kurumu(THK) Üniversitesi yönetmeliği, Resmi Gazete`de yayımlandı.

ANKARA- Ülkenin havacılık ve uzay alanında ihtiyaç duyduğu personelin karşılanması amacıyla kurulan Türk Hava Kurumu(THK) Üniversitesinin yönetmeliği, Resmi Gazete`de yayımlandı. Yönetmelik, THK Üniversitesinin yönetimi, işleyişi, akademik organları ve görevlerine ilişkin esasları düzenliyor, üniversitesinin yönetimine, akademik ve idari organlarına, bu organların görevlerine, eğitim, öğretime ve mali konulara ilişkin hükümleri kapsıyor.
Havacılık ve uzay alanında yükseköğretim eğitimi alınabilecek üniversitede, uzay mühendisliği, havayolu işletmeciliği, havaalanı işletmeciliği, hava trafik yönetimi, mekatronik mühendisliği, havacılık elektroniği ve kabin hizmetleri konularında eğitimler verilecek.
Üniversitenin Ankara ve İzmir`deki pilotaj bölümlerinde de lisans düzeyinde (4 yıllık) pilotluk eğitimi alınabilecek

Manşetler

Turizmciler Dünya Kupası tur programlarını açıkladı
İtalya'da 4 havalimanında yakıt kısıtlaması
Uçak düşmeden 121 yolcu hayatını kaybetti
Çok turist gelsin diye 3 ülkeye vize kalkıyor!
Kamu eliyle yapılan yatırımlar kamunun malıdır
Ay'a doğru ilerleyen Artemis II, yarı mesafeyi kat etti
İstanbul'a 3 milyon TL'lik kentsel dönüşüm kredisi
Mavi Akdeniz’i temiz tutmayı ilke edineceğiz.
Yiğit Girgin: 2026 yılının kolay geçmeyeceğini biliyoruz
Turizme 60 milyar liralık kredi paketi geliyor