Havaalanı var, uçağı yok demiryolu var treni yok, denizi var vapuru yok

1999'da açılan, yıllık 500 bin yolcu kapasiteli Zonguldak Çaycuma Havalimanı'nda, iç hat seferi olmadığı için sadece Almanya'nın Düsseldorf kentine uçuş yapılıyordu.

ÇAYCUMA- 20 yıl önce açılan Çaycuma Havalimanı’na tek seferi Almanya yapıyordu. CHP’li vekil Alman şirketinin de seferden çekilmesinin ardından başlıktaki tespiti yaptı.

1999'da açılan, yıllık 500 bin yolcu kapasiteli Zonguldak Çaycuma Havalimanı'nda, iç hat seferi olmadığı için sadece Almanya'nın Düsseldorf kentine uçuş yapılıyordu.



Bir vatandaş uçakla İstanbul'a gitmek isterse önce Almanya sonra da İstanbul'a uçmak zorunda kalıyor, toplam uçuş mesafesi 4 bin 246 kilometre oluyordu. Zonguldak'a sefer yapan Alman havayolu şirketi de iflas edince tüm uçuşlar sona erdi.

‘İÇ HAT 17 YILDIR NEDEN AÇILMADI?'

Hayalet havaalanı haline gelen Çaycuma Havalimanı yeniden canlandırılmaya çalışılıyor. Zonguldak Havalimanı Müdürü Hasan Özşahin, “İç hat seferleri için hazırlıklar başladı” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz yaptığı açıklamada, “Uçuşların önündeki tek engel, Zonguldak'ı oyalayan iktidardır. 17 yıldır seferlere başlanamadı. Zonguldak'ın durumu trajik. Havaalanı var uçağı yok, denizi var vapuru yok, demiryolu var treni yok” dedi.

Havaalanına ILS cihazının montajı ve THY envanterinde bulunan uçak tipleriyle uçuşların başlatılabileceğini belirten Yavuzyılmaz şöyle devam etti:

“Miting alanında havaalanını uçuşlara açacaklarını söylediler. Peki 17 yıldır neden açmadılar? Bu havaalanı bir seçim yatırımı olamaz. Halen atıl durumdaki bir devlet yatırımıdır. Derhal kullanıma açılmalıdır. Zonguldak 17 yıldır adeta cezalı. Karayolları berbat, demiryolu kapalı, denizyolu da kullanılmıyor.”

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı