Hatay'da 80 saat sonra iki kardeş sağ kurtarıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri depremin 80’inci saatinde Hatay’da enkaz altından Mahir ve Hilal kardeşleri sağ olarak çıkardı.

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya -
Felaketin dördüncü gününde Hatay’da yine bir mucize gerçekleşti. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri depremin 80’inci saatinde Hatay’da enkaz altından Mahir ve Hilal kardeşleri sağ olarak çıkardı. Antalya Büyükşehir İtfaiyesi çocukların enkaz altındaki annelerini çıkarmak için de çalışmalarını sürdürüyor.

Deprem felaketinin 4. gününde umutla beklediğimiz, görmeyi istediğimiz görüntüler gelmeye devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri depremden 80 saat sonra Hatay’da General Şükrü Kanatlı Mahallesi’nde enkazın altından iki kardeşi daha sağ olarak çıkardı.

Anneyi Kurtarma Çalışması Sürüyor

Enkazda uzun süren bir çalışma gerçekleştiren Antalya Büyükşehir İtfaiyesi arama kurtarma ekipleri ilk olarak 12 yaşındaki Mahir’i enkazdan çıkardı. Mahir’in ardından ekipler bu kez 8 yaşındaki kardeşi Hilal’i de enkazdan sağ olarak kurtardı. Sedyeye alınan iki kardeş boyunlukları takılarak hastaneye götürülürken, büyük sevinç yaşandı.  Antalya İtfaiyesi ekipleri kardeşlerin enkaz altındaki annelerini de kurtarmak için çalışma başlattı. Çocukları çıkardıkları yerin küçük olmasından dolayı anneyi aynı yerden çıkaramayan ekipler, anneye ulaşabilmek için enkazda çalışmalarını sürdürüyor.

Manşetler

IATA, Venezuela’dan uçuş izinlerini geri vermesini istedi
11.000 Alman tatilci en beğendiği otelleri belirledi
Taş Tepeler’de yeni bulgular Neolitik Döneme ışık tutuyor
Yapay zekâ turizmde geliri artıracak, maliyetleri azaltacak
Gran Canaria'da yankesici alarmı
Dertour, Hotelplan ile birleşti, İsviçre'de 17 acentesini kapatıyor
Hollandalıların İspanya'ya seyahat talebi düşüşe geçti
Dünya Milyarderleri Listesi, 2025'in En Zenginleri
Şekerci Cafer Erol, Cartier’i geçip Londra’ya girdi
Vergi teklifi yasalaştı; cezalar arttı!