HATAY - Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun'a lojistik köy kurulacağını bildirdi. Lekesiz, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, İskenderun Limanı'nın bölgede önemli bir ekonomik potansiyel haline geldiğini belirterek, demir çelik ve enerji üssü konumundaki kentin Türkiye'nin Doğu Akdeniz'e açılan kapısı olduğunu söyledi.
İskenderun Limanı'na yatırımların yapılmasıyla deniz ticaretinin bölgede daha da gelişeceğinin altını çizen Lekesiz, ''Bölgede lojistik köy kurulacak. Bu da bölgedeki işsizlik oranını azaltacak, binlerce kişiye yeni istihdam alanı açacak, taşımacılık sigortalama, basın-yayım, eğitim, nakliye gibi alanlarda faaliyetler gösteren sektörlerde binlerce kişiye yeni iş imkanı doğacak'' dedi.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti ise İskenderun Körfezi'ne son yıllarda önemli yatırımların yapıldığına dikkati çekerek, ''İskenderun'da oluşturulacak lojistik köy tüm bölgeye hizmet edecek'' diye konuştu.
Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise lojistik köy kurulması sonrasında İskenderun'un yeniden eski günlerine döneceğini söyledi.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkan Vekili Müfit Tennioğlu ise limanın özelleşmesinin ardından lojistik köy projesiyle de bölgenin öneminin daha artacağını belirterek, bölge ve ülke ekonomisi adına çok önemli bir projenin hayata geçirileceğini söyledi.
Konuşmaların ardından Hatay ve Osmaniye'yi kapsayan ''Lojistik Master Planı Projesi''ne ait sözleşme Hatay Valisi Lekesiz, İTSO Başkan Vekili Tennioğlu ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Serdengeçti tarafından imzalandı.
Manşetler
Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri