UŞAK -Uşak Kültür ve Turizm İl Müdürü Şerif Arıtürk, daha önce termal turizm alanı ilan edilen Hamam Boğazı'nın turizme açılması için alt yapı çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.
Arıtürk, yöredeki turizm alanının geçen yıl bakanlıkça genişletildiğini, boşa akan sıcak suyun kurulacak tesislerle turizme kazandırılacağını ifade etti.
Uşak Kültür ve Turizm İl Müdürü Arıtürk, Bakanlar Kurulu'nca termal turizm alanı olarak ilan edilen ve Frigya bölgesindeki Uşak'ın önemli kaplıcalara sahip olduğunu ifade etti.
Arıtürk, yörenin kalkınması için turizmin büyük önem taşıdığını söyledi ve "Türkiye'de bakanlığımızın yaptığı araştırmaya göre 3 bin 600 termal bölge var. Bu termal bölgelerin en yoğun olduğu yer Frigya bölgesidir. Bilindiği gibi Kültür ve Turizm Bakanlığı, termal turizmi geliştirmek amacıyla bu bölgeyi termal turizm alanı ilan etmişti. Frigya bölgesi içinde Eskişehir, Ankara, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illeri bulunuyor. Bu bölgede termal turizm geliştirilip kaplıcalar değerlendirilecek. Ayrıca, Kütahya'nın Altıntaş beldesinde yapılacak bölgesel uluslararası havaalanı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Biz, bu gelişmelerden faydalanmak için Hamam Boğazı'nı turizme açacağız," dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın geçen yıl Hamam Boğazı'ndaki turizm alanını genişlettiğini ve 10 bin hektarlık bir alanın daha turizm alanı olarak ilan edildiğini kaydeden Şerif Arıtürk "Hamam Boğazı'nda ilk olarak 230 hektar alan turizm alanı ilan edilmişti. Buna ilave olarak 2008 yılında Banaz'ın güneyinde yer alan 10 bin hektarlık bir arazi daha turizm alanı ilan edildi. Böylece Hamam Boğazı termal bölgesinde geniş bir alan turizm bölgesi haline geldi. Ayrıca, İzmir yolu üzerinde bulunan Örencik Tesisleri'nde 4 bin hektarlık alan bakanlığımız tarafından turizm alanı ilan edilmişti. Uşak olarak termal turizmde ciddi bir potansiyele sahibiz. Termal potansiyelimizin dışında Karun Hazineleri, Uşak Evleri, kanyonlar Sülümenli harabeleri ve Clandras gibi kültürel varlıklara sahibiz. Bu alanları iyi değerlendirip termal turizmi ve kültür turizmini geliştirmemiz gerekiyor. İlimizde turizmi canlandırırsak kentin tanıtımına ve ekonomiye ciddi bir katkı sağlarız," dedi.
Hamam Boğazı'nda jeolojik çalışmaların tamamlanarak imar planlarının hazırlandığını ifade eden Şerif Arıtürk "Hamam Boğazı termal alanında alt yapı çalışmaları tamamlandı. Öncelikle yörenin haritalarını ihaleyle yaptık. Bunun ardından jeolojik etüt raporunu hazırladık. Mevzii imar planı ve halihazır haritalarını çıkarttık. Bunun yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı mühendisleri ekip gerekli incelemesini yaparak 1/25000 ölçekli imar planını hazırladı.2009 yılında bakanlık yerli ve yabancı yatırımcılara yer tahsis edecek. Hamam Boğazı'nda beş tesis kurulmasını planlıyoruz. Bu tesisler beş yıldızlı konaklama tesisleri olacak," dedi.
Hamam Boğazı'nda günde 7-8 bin kişiye yetecek kadar sıcak su olduğunun altını çizen Arıtürk "Şu anda termal turizmden en iyi faydalanan bölge Afyonkarahisar. Biz, Hamam Boğazı'nı turizme kazandırdığımızda Afyonkarahisar'daki tesislerden de faydalanabiliriz. Banaz Belediyesi'nin buradan çıkan sıcak suyu ilçenin ısınmasında kullanılması talebi vardır. Buradaki sıcak su ihtiyacı karşılanır ve fazla gelirse Banaz'a su verebiliriz. Banaz Belediyesi jeotermal için gerekli alt yapı çalışmalarını hazırlasın. Burada, günlük 7-8 bin kişinin kullanabileceği kapasitede sıcak su var. Burada dört adet sıcak su kuyusu var.
Manşetler
Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu