Halikarnas Balıkçısı unutulmadı

Bodrum İlçesi'nde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı, 124'üncü yaş gününde anıldı.

ZAFER BAYKAL- TÜRKİYE TURİZM
BODRUM
-Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı, 124'üncü yaş gününde anıldı.
Gümbet Mahallesi'ndeki Gönültepe Mezarlığı'nı ziyaret edenler, mezarın çevresine çiçekler dikti.
Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Halikarnas Balıkçısı Forumu, İlçe Turizm Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi tarafından Bodrum'da turizmin başlamasında önemli rol oynayan, Halıkarnas Balıkçısı olarak bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı, Gümbet Mahallesi, Gönültepe'de bulunan Halikarnas Balıkçısı Müzesi'ndeki mezarı başında anıldı.
Hüseyin Boyacı İlkokulu öğrencilerinin de katılımıyla düzenlenen anma töreninde, Halikarnas Balıkçısı'nın mezarının çevresindeki alana ağaçlar dikildi. Turunç, akasya, zakkum ve begonvil gibi 15 çeşit fidan öğrenciler tarafından toprakla buluşturuldu.
Mezarı başında düzenlenen törenin ardından Mausoleion'da 76 yıl önce Halikarnas Balıkçısı'nın Brezilya'dan tohumlarını getirterek diktiği Bella Sombra ağacına bilgilendirme plaketi asıldı.
Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Emel Özkan, İlçe Turizm Müdürü Özcan Cambaz ve tören sırasında müzeyi ziyaret eden turistler ağacın altında hatıra fotoğrafı çektirdi.

Manşetler

Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?
Bakan Ersoy ve THY buluştu: Turizmde rota genişliyor
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eylülde yüzde 3,8'e yükseldi
Captain Arctic Kuzey Kutbu’na rüzgarla sefere çıkıyor
Almanya'nın en zenginleri listesinde 3 Türk yer aldı
Yapay zekâ uçakta ne yendiğini takip ediyor
Türkiye'den beş şirket listede
Analistler: Uçak bilet fiyatları daha da yükselecek
Mısır’dan seyahat dünyasına çağri: “B planı değiliz!”