Haliç’in iskeleleri müze oluyor

2010 AB Kültür Başkenti İstanbul’a yakışan tarihi yarımadanın önemli kültür duraklarından Haliç’te uygulanacak “Haliç Müze İskeleleri” oluşturuyor.

İSTANBUL- Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama A.Ş.'ce yaratıcı ve genç fikirlerle alüminyum sektörünün gelişimini desteklemek üzere geleneksel hale getirilen Alüminyum Öğrenci Proje Yarışması (ALU -2008) başladı.
Club İrem Tur, Rahmi Koç Müzesi, Rezan Has Müzesi, TALSAD, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi ile Yapı Endüstri Merkezi"nin de desteklediği ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi"nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek yarışmanın bu yılki temasını 2010 yılında AB Kültür Başkentliğini yapacak olan İstanbul"a yakışır, tarihi yarımadanın önemli kültür duraklarından biri olan Haliç"te uygulanabilecek “Haliç Müze İskeleleri” oluşturuyor.
Her iki kıyısında bir çok müzeyi barındıran Haliç"in kültür yapıları anlamında deniz ve kent ilişkisini tekrar canlandıracak, bu yapılara gerek Haliç vapurları, gerekse deniz taksilerle ulaşım imkanı sağlayabilecek, aynı zamanda ziyaretçilere; indirme-bindirme, danışma, tanıtım, sergileme, gösteri, toplanma olanakları sunacak iskeleler tasarlanacak.
Mimarlık fakültelerinde öğrenim gören lisans öğrencilerinin bireysel ya da grup olarak katılabilecekleri yarışmada iskeleler, belirtilen işlevsel özelliklerin yanı sıra sabit ya da yüzer olabilecekleri gibi, yer seçimi ve kıyı-zemin ilişkilerinin yorumu katılımcılara bırakıldı.
24 Kasım 2008 tarihine kadar projelerin kabul edileceği yarışmanın sonuçları ise 5 Aralık 2008 tarihinde açıklanacak.
Birinci olan projeye 6000 YTL ve Prag seyahati, ikinci projeye 4000 YTL, üçüncü olan projeye ise 3000 YTL ödülün verileceği yarışmada beş proje de biner YTL"lik mansiyon ile ödüllendirilecek.
Alüminyum 2008 Öğrenci Proje Yarışması"nın jüri üyeleri ise şu isimlerden oluşuyor:
Asil Jüri Üyeleri: Y. Doç. Dr. Berin F. Gür (ODTÜ), Dr. Haluk Zelef (ORTÜ), Dr. Namık Erkal (ODTÜ), Y. Doç. Dr. Deniz Çalış Kural (Bahçeşehir Üniv.) Y. Doç. Dr. İpek Yürekli (İTÜ), Dr. Mimar Kerem Yazgan, Mimar Ali Eşber Coşkun, Mimar Nedim Sisa ve Mimar Nevzat Sayın.Gözetmen Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama A.Ş.


Manşetler

Berlin'de çöp toplayan turistlere ödül verilecek
Etihad, kedi ve köpekle seyahat getiriyor
Schengen'i al, başka ülkede gez'e ret ihtimali arttı
Titanic'ten sağ kurtulan yolcunun can yeleği 114 yıl sonra satışta
Antalya yağlı pehlivan güreşlerinin yaşatıldığı şehir
San Remo'nun direktörü, İtalya'nın yeni Turizm Bakanı oldu.
Antalya'da Konyaaltı sahili temizlendi
Avrupalı bir kruvaziyer şirketi Dominik'te homeport kuruyor
Manavgat'ın Coğrafi İşaretli Altın Susamı Zirvede tanıtıldı
Antalya'da 23 Nisan coşkusu Satranç Turnuvasıyla başladı