Halatlarla inip falezi temizlediler

TDF'e bağlı Toroslar Doğa Sporları Kulübü (TODOSK), 25 kişilik ekiple Antalya'nın Falez 2 Parkı'nda falezlerdeki çöpleri temizledi.

ANTALYA - Türkiye Dağcılık Federasyonu'na (TDF) bağlı Toroslar Doğa Sporları Kulübü (TODOSK), 25 kişilik ekiple Antalya'nın Falez 2 Parkı'nda falezlerdeki çöpleri temizledi.
Adeta bir kurtarma operasyonunu anımsatan çalışmada TODOSK Dağcılık, Kaya Tırmanışı ve Arama-Kurtarma ekibi, Falezler 2 Parkı'nda belediye işçilerinin falezlerde ulaşamadığı noktaları temizledi. Bellerinde dağcılıkta kullanılan iplerle falezlere inen 25 kişilik ekip, 1 saat boyunca çöpleri topladı. TODOSK Başkanı Hatice Güçlü, doğa duyarlılığını geliştirmek amacıyla burada temizlik yapma kararı aldıklarını belirterek, "Bunu ilk kez yapıyoruz. Hem denizden hem karadan belediye işçilerinin ulaşamadığı yerler olsun düşüncesi ile burayı seçtik. Falezlere bakmak için geldiğimde kirliliği görünce çok şaşırdım ve üzüldüm" dedi.
25 kişilik ekip, 2 saat boyunca Antalya'nın en önemli doğal güzelliklerinden olan falezlerde temizlik yaptı. Çalışmayı izleyen ve görüntü çeken gazetecilerin bellerine de TODOSK üyeleri tarafından önlem için ip bağlandı.

Manşetler

Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?