Haç dikilmedi, gelmiyoruz

Ermenistan Kilisesi, 19 Eylül'de düzenlenecek ilk dini ayine haç dikme vaadi yerine getirilmediği gerekçesiyle katılmayacağını açıkladı.


Ermenistan Kilisesi: Van'da Akdamar'a haç dikilmedi, gelmiyoruz
MOSKOVA - Ermenistan Kilisesi, Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda bulunan Surb Haç Ermeni kilisesinde uzun bir aradan sonra 19 Eylül'de düzenlenecek ilk dini ayine haç dikme vaadi yerine getirilmediği gerekçesiyle katılmayacağını açıkladı. Hürriyet gazetesinin haberine göre; Ermeni Patrikhanesi dini merkezi 'Eçmiyazin' tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Türk siyasi yönetimi kiliseyi yeniden ibadete açma sürecine bizim de katılmamızı istemişti.
Fener Rum Patrikhanesi aracı olduğu için belirli koşulların yerine getirilmesi halinde katılacağımızı söylemiştik. Ermeni Patrikhanesi'nin en önemli talebi ise Surb Haç kilisesi ana binasına eskiden olduğu gibi haç dikilmesiydi. Türk yönetimi ilk temaslarda haç dikilmesini kabul ederken, son anda verdiği sözden caydığını öğrendik. Yeni gelişmeler ışığında haç bulunmayan kilisede 19 Eylül ayinine katılmamız imkansız hale gelmiştir."
Ermeni basını ise konuyla ilgili, "Türkiye'nin postunu değiştirip huyunu değiştirmediği bir daha kanıtlanmıştır. Batı'ya karşı farklı kültürlere toleranslı baktığını göstermek için kiliseleri açmaya başlayan Türkiye, bunu sadece soykırım meselesi gündeme gelmesin düşüncesiyle yapıyor. Ermeni kültürü ve kilisesine saygısından değil" yorumları çıktı.

Manşetler

Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?
Bakan Ersoy ve THY buluştu: Turizmde rota genişliyor
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eylülde yüzde 3,8'e yükseldi
Captain Arctic Kuzey Kutbu’na rüzgarla sefere çıkıyor
Almanya'nın en zenginleri listesinde 3 Türk yer aldı
Yapay zekâ uçakta ne yendiğini takip ediyor
Türkiye'den beş şirket listede
Analistler: Uçak bilet fiyatları daha da yükselecek
Mısır’dan seyahat dünyasına çağri: “B planı değiliz!”