Gurbetçiler: Fırsatçılık yapmayın! Boykot kararı alırız

İzin sezonunun yaklaşmasıyla birlikte Avrupa’dan Türkiye’ye giden havayolu şirketleri de uçak biletlerine astronomik rakamlar uyguluyor. 

İSTANBUL - İzin sezonunun yaklaşmasıyla birlikte Avrupa’dan Türkiye’ye giden havayolu şirketleri de uçak biletlerine astronomik rakamlar uyguluyor. 

Avrupa’da faaliyet gösteren Gurbetçi Sivil Toplum Kuruluşları (STK), THY Genel Müdürlüğüne bilet fiyatlarında düzenleme yapılmasını istedi.

THY Genel Müdürlüğüne gönderilen yazıda gurbetçilerin mağdur edilmemesi için bilet fiyatlarını makul seviyelere çekilmesi istendi.

“Yıl boyunca boykot kararı alırız”

Yapılan açıklamada, “İzin sezonunda bilet fiyatlarını normal seviyede tutmayıp, yüksek fiyattan satmaya devam ederseniz yurt dışında yaşayan milyonlarca gurbetçi olarak gerek THY gerekse Pegasus ve diğer havayolu şirketlerini sadece yazın değil yıl boyunca boykot etme kararı alacağız” ifadeleri kullanıldı.

THY ise gurbetçilerin taleplerini inceleyeceklerini ve bu konuyu Ulaştırma Bakanlığıyla görüşeceklerini söyledi.

Manşetler

Barışın 3 bin yıllık mesajı Hattuşa’dan çıktı!
Fransa’da bir heykelin içinde uyumak harika bir fikir
50'li yaşlarda yapılabilecek en iyi 10 gezi
OYAK, köprü ve otoyol özelleştirmelerine talip
Oteller aşırı fotoğraf çekmeyi dizginlemeyi amaçlıyor.
26. WTTC Küresel Zirvesi'nin ev sahibi Malta
Dubai turizm için influencer yetiştirecek
FAA, yapay zekâ ile hava trafik kontrolü deniyor
İstanbul’dan Asya’ya yeni hava köprüsü
Seyahatin yeni rotasını lezzet çiziyor: 2026’nın turları