Günay: Turist İzmir'de de kalacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Efes'e, Bergama'ya giden turistlerin İzmir'de kalması için çalışacaklarını söyledi

İZMİR- AK Parti'nin İzmir'de 1. bölge 1. sıradan aday gösterdiği Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Efes'e, Bergama'ya giden turistlerin İzmir'de kalması için çalışacaklarını söyledi.Bir önceki dönemdeki seçim bölgesi İstanbul'da çok rahat durumda bulunduğunu anlatan Günay, "Beni günlük siyasette yormayan bir alandı. 14 ilçeyle çalıştım, bir tanesinden bana bir tek çıkar işi, bir tek kamuyla zor durumda bırakan teklif gelmedi. Şimdi başka bir alana gidiyorum. Bu alanın da kültür turizmi açısından çok büyük potansiyeli var. Henüz gelen turist sayısı Muğla'nın altında. İnsanlar Efes'e ve Bergama'ya gidiyor ama İzmir'de kalmıyorlar." dedi. Tabiat turizmi zenginliğinin Türkiye'ye kazandırılması gerektiğini vurgulayan Bakan Günay, İzmir'de yapacakları güzel projeler olduğunu ifade etti.

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile 81 ilin valilikleri tarafından, turizm bilincinin geliştirilmesi, iç turizmin canlandırılması ve halkın turizm hareketlerine katılımı amacıyla düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri başlıyor. Her yıl 15-22 Nisan arasında çeşitli bölgelerde yapılacak etkinliklerde bakanlık, halka ve özellikle gençlere yönelik konferans, seminer, sempozyum, panel, yarışma, defile ve geziler düzenliyor. Ülke genelindeki kutlamalar kapsamında İzmir'de bu yıl da çeşitli etkinlikler yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılacağı kutlamalar kapsamında, İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu tarafından konser ve dans gösterileri sergilenecek.
 

Manşetler

Yunanistan'da "havlu isyanı" zafer kazandı
6 ülkeden 11 grupta 600 dansçı Side'de dans etti!
Kaş'ta turizm sezonu Yörük Göçü ile başladı!
ŞUTUDER’de Yeni Başkan Mehmet Kamil Türkmen oldu
Harem'in Kalbi İlk Kez Kapılarını Açtı!
Vize başvurularının yüzde 90'ı onaylandı
Coffee Festivali'ne100’e Yakın Marka, 17 Bin ziyaretçi katıldı
Kemer destinasyonu 650 turizm acentesine tanıtıldı
Miniatürk’te “Bahara Merhaba” festivali başlıyor
Havayolları, jet yakıtı fiyatı nedeniyle 13 bin uçuşu iptal etti