Günay: Projeye inanıyorum

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 'Çılgın Proje' ile ilgili: Ben de böyle bir proje bekliyordum. İstanbul'un ulaşım sıkıntısına çözeceğine inanıyorum."

İSTANBUL- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 'Çılgın Proje' ile ilgili, "Ben de böyle bir proje bekliyordum. İstanbul'un ulaşım sıkıntısına çözeceğine inanıyorum." dedi.Bakan Günay, Jale Çelik'in Cernmodern Forum'daki resim sergisine katıldı. Burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Günay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'Çılgın Proje Kanal İstanbul'u değerlendirdi. Günay, "Beklediğim bir proje. Ben de böyle bir proje bekliyordum. İstanbul'un ulaşım sıkıntısına çözeceğine inanıyorum. Boğazdan geçen tankerler en büyük sorunlardan biri. Yeni kanal tamamen ticaret, sanayi ve tanker geçişine imkan sağlayacak. İstanbul boğazı bize kalacak. Heyecan verici buldum. İstanbul'un tarihsel mekanları, boğazdaki yalılar ve saraylar tehlikelerden korunmuş olacak." dedi.

"UCUBE KONUSUNDA BAŞKA BİR NOKTADA OLABİLİRDİK"

Bakan Günay, 'Ucube'nin yıkılmasıyla ilgili bir soru üzerine ise, "Onunla ilgili üzüntümü biliyorsunuz. Sanatçı arkadaşlar heykelin yıkılmasını önlemek yerine bakan yıkmaya kalkmasalardı, başka bir noktada olabilirdik. Herkese geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.
 

Manşetler

Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri