Günay Güvercinlik'e el koydu

Güvercinlik köyünde atık suların ormanlık alandan geçerek denize dökülmesi, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı harekete geçirdi.

ANKARA- Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik köyünde, arıtma tesisinin yenilenmemesi nedeniyle atık suların ormanlık alandan geçerek denize dökülmesi, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı harekete geçirdi.
Günay'ın, Muğla Valisi Fatih Şahin ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Şahin'i arayarak, "Bir an önce arıtmayı hızlandırın, pis suların denize akmasını önleyin" talimatını verdiği belirtildi. Erken saatlerde Bodrum'a gelen Müdür Şahin, iş makinaları ile denize akan pis suların ormana yönlendirilmesini sağladı.
Bakan Günay'ın talimatı üzerine bugün sabah saatlerinde Muğla'dan Güvercinlik Köyü'ne gelen ve teknik ekiplerle arıtma tesisinde incelemelerde bulunan İl Müdürü Mehmet Şahin şunları söyledi:
"Burada şikayet edenler ve mağdurların hepsi haklı. Böyle bir durum, özellikle turizm bölgesinde kabul edilemez. İlgili kurumlara projenin hazırlandığını ve bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmaların yapılması gerektiğini söylüyoruz. Bugün iş makinaları ile arıtma tesisinden taşan suların denize dökülmesini önlemek için suyun yolunu değiştirdik ve mecburen ormana doğru verdik. Atık sular orman içindeki toplama çukurlarında biriktiriliyor, şu an için yapabileceğimiz en acil çözüm yolu bu."
Muğla Valililiği ise, durumun mevcut tesisin ihtiyaca cevap verememesinin yarattığı mevsimsel bir sorun olduğunu bildirdi.
Arıtmadan akan pis suların bugün de denize akmaya, yerli turistlerin de denize girmeye devam ettiği görüldü.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin, insanların denize girdiği Güvercinlik koyundan aldığı numunelerin görüntüsü söze gerek bırakmadı.

Manşetler

Yunanistan'da "havlu isyanı" zafer kazandı
6 ülkeden 11 grupta 600 dansçı Side'de dans etti!
Kaş'ta turizm sezonu Yörük Göçü ile başladı!
ŞUTUDER’de Yeni Başkan Mehmet Kamil Türkmen oldu
Harem'in Kalbi İlk Kez Kapılarını Açtı!
Vize başvurularının yüzde 90'ı onaylandı
Coffee Festivali'ne100’e Yakın Marka, 17 Bin ziyaretçi katıldı
Kemer destinasyonu 650 turizm acentesine tanıtıldı
Miniatürk’te “Bahara Merhaba” festivali başlıyor
Havayolları, jet yakıtı fiyatı nedeniyle 13 bin uçuşu iptal etti