ANKARA -Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı"ya, İspanya ile Türkiye arasındaki ilişkilere hizmetlerinden dolayı 4 Ekim"de İspanya Kraliyet Nişanı verilecek.
İspanya Büyükelçiliği"nden yayınlanan açıklamada, İspanya Kralı Majesteleri I. Juan Carlos"un, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı"ya, İspanya"nın önemli liyakat nişanı olan Encomienda de Número nişanını verdiği belirtilerek, Encomienda de Número, ilgili şahsiyete verilen ilk İspanyol nişanı söz konusu olduğunda verilebilecek en üst düzey nişandır. Sabancı, İspanyol kültürüne ve İspanya ile Türkiye arasındaki ilişkilere her zaman büyük önem vermiştir. Sabancı, gerek İspanyol kültürünün Türkiye"de, gerekse Türk kültürünün İspanya"da tanınması için büyük emek harcamıştır. Picasso"nun ve Dali"nin eserlerini Türkiye"de tanıtmıştır. Sabancı Müzesi, Figueres"deki Dali Vakfı eserlerini sergileyerek, Dali"nin İspanya dışında şu ana kadar gerçekleştirilmiş en geniş çaplı retrospektif sergisine ev sahipliğı yapmıştır denildi.
Sabancı"nın, 2008 yılında SU Sakıp Sabancı Müzesi koleksiyonundan seçme eserlerin yer aldığı, Osmanlı hat sanatı sergilerinin, İspanya"nın Madrid ve Sevilla şehirlerinde düzenlenmesini sağladığı anımsatılan açıklamada, şöyle denildi:
Altın Satırlar, Sakıp Sabancı Müzesi"nden Osmanlı Hat Sanatı başlıklı sergi Madrid"deki Real Academia de Bellas Artes de San Fernando"da gerçekleştirildi. Sevilla"da Real Alcázar Sarayı"nda düzenlenen "Osmanlı Hat Sanatı" başlıklı sergi ise 4 Nisan-15 Haziran 2008 tarihleri arasında açık kalmış ve çok büyük ilgi görmüştür. Türkiye"deki İspanya Büyükelçisi Joan Clos, 4 Ekim tarihinde resmi ikametgahında Sabancı"ya söz konusu nişanı takdim edecek.
Manşetler
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı