Gül, Talabani'yi rıhtımda karşıladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 5. Dünya Su Forumu'na katılan liderleri, Sütlüce Kongre Merkezi rıhtımında karşıladı.

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 5. Dünya Su Forumu'na katılan liderleri, Sütlüce Kongre Merkezi rıhtımında karşıladı.
15 devlet başkanı, 150'den fazla ülkeden bakanlar, yerel yöneticiler, parlamenterler, bilim adamları ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek 5. Dünya Su Forumu, bugün Sütlüce Kongre Merkezi'nde başlayacak. Katılımcılar sabah erken saatlerden itibaren kongre merkezine gelmeye başlarken, konuk liderler bir tekneyle kaldıkları otelden alınarak Sütlüce'ye getirildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, aralarında Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin de bulunduğu konuk liderleri, Sütlüce Kongre Merkezi rıhtımında karşıladı. Konuk liderlerle yakından ilgilenen Gül, tek tek tokalaştığı konuklarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.



 

CUMHURBAŞKANI GÜL, FORUMA KATILAN HEYETLERİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 5. Dünya Su Forumu'na katılan bazı heyetlerle bir araya geldi. Görüşmelerde ülkeler arası işbirliği ve varılan mutabakatlar imza altına alındı. 

Cumhurbaşkanı Gül, Sütlüce Kongre Merkezi'nde yapılan 5. Dünya Su Forumu'nda bazı heyetleri kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen ilk görüşme saat 18.00'da Monako Prensi ve beraberindeki heyetle gerçekleşti. Görüşme yaklaşık 20 dakika sürdü. Ardından saat 18.30'da Japonya Eski Başbakanı Yoshiro Mori son olarak da Tuvala Başbakanı Apisai Llmia ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Yapılan bu görüşmelerde, ülkeler arası işbirliği ve varılan mutabakat ve anlaşmaların imza altına alındığı bildirildi. 

 

Manşetler

Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?
Bakan Ersoy ve THY buluştu: Turizmde rota genişliyor
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eylülde yüzde 3,8'e yükseldi