Grand Kartal Otel'in itfaiye raporu 19 gün önce verilmiş

Bolu Belediyesi'yle Kültür ve Turizm Bakanlığı karşılıklı olarak birbirini suçlarken ortaya çıkan yeni rapor, polemiğin seyrini değiştirdi.

BOLU - Kartalkaya Kayak Merkezi'nde bulunan Grand Kartal Otel'de en az 76 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan yangınla ilgili tartışmalar sürüyor. Bolu Belediyesi'yle Kültür ve Turizm Bakanlığı karşılıklı olarak birbirini suçlarken ortaya çıkan yeni rapor, polemiğin seyrini değiştirdi.

Sömestr tatili nedeniyle yüzde 90 oranında doluluğa ulaşan Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Grand Kartal Otel'de çıkan yangın, sonuçları itibariyle Türkiye'yi yasa boğdu.

Alevlerin yükseldiği sırada 238 kişinin konakladığı binada 76 kişi can verdi.

Türkiye genelinde bir günlük milli yas ilan edilirken "Yaşananların sorumlusu kim?" sorusu uzunca bir süre havada kaldı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise itfaiye departmanı üzerinden yerel yönetimi işaret etti.

Karşılıklı laf dalaşı nedeniyle 'adamlık' polemiğine dönen tartışma sürerken, bölgedeki bir tesis için faciadan 19 gün önce verilen 'yangın yeterlilik belgesi' ortaya çıktı.

Belgenin altındaki imza itfaiye müdürlüğünün de bağlı olduğu Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener'e ait.

Bolu Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğü tarafından oluşturulan belge, firmanın 24 Aralık 2024 tarihli başvurusuna cevaben hazırlanmış.

2 Ocak 2025 tarihli belgede, Kartalkaya Bölgesi’nde açılmak istenen bir "kafe restoran" için itfaiyenin onay verdiği görülüyor.

Adres kayıtlarda "Grand Kartal Otel No.2/1 Gökpınar Yaylası yolu Kartalkaya Bolu" olarak görülüyor.

Bilindiği üzere yangının işletme içerisindeki bir restoranda başladığı belirtiliyordu.

Ancak otelde birkaç restoran ve kafe bulunması, bu belgenin hangisi için verildiğini tahmin edilemez hale getiriyor.

Manşetler

Tarihin En Eski Aşkı, Eski Şark Eserleri Müzesi’nde
Turistler Sünnet Düğününde Pistin Tozunu Attı!
THY’nin Çalışan Sayısı 36 Bin 482’ye Ulaştı
Konya'ya göl manzaralı 10 katlı otel inşa edilecek
Akdeniz’de plastik alarmı! Akıntılar Alanya’ya taşıyor
Turist artışında OECD ülkelerinde dördüncü sıradayız
2026’da aşırı turizmin öne çıktığı 8 destinasyon
İş Bankası Grubu üst yönetiminde görev değişimi
FAA’dan bazı Boeing 737 MAX uçakları için çatlak kontrolü
Çeşme’nin derinliklerindeki mucizeleri keşfedin!