Google’dan her dilde muhabbet

Google’ın yeni uygulaması özel bir çevirmen rolü oynayacak. Söylenen bir şey istenen dile çevrilip sesli olarak karşıdakine aktarılacak

NEW YORK - Google’ın yeni uygulaması özel bir çevirmen rolü oynayacak. Söylenen bir şey istenen dile çevrilip sesli olarak karşıdakine aktarılacak. Apple’ın çenebaz özel sekreteri “hello Siri” gibi sevimli bir adı olmasa da, Android kullanıcıları “Google Muhabbeti” (Google Conversation) sayesinde birbirleriyle kendi dillerinde konuşabilecekler. Ancak bu konuşma robot gibi bir kadın sesi aracılığıyla olacak.
Google’ın bu teknolojisi, bölgesel aksanlar da dahil olmak üzere geniş bir kullanım alanında kendisini geliştirerek ilerleyeceği için ilk başta bazı konuşmalarda tercüme hataları gibi sorunlar kaçınılmaz olacak.
Google, insanlar bu uygulamayı kullandıkça kalitenin de artacağını, ilk versiyonun “muhabbetin başlamasına katkıda” bulunacağını açıkladı.
Uygulmanın diğer bir özelliği de konuşmada yapılan hatarı belirlemesi. Söylenen sözler metne dönüştürülebilecek ve metinde nerede hatalar yapıldığı kontrol edilecek. Bu da özellikle yeni bir dil öğrenenler açısından faydalı bir hizmet olacak.

Uygulama aynı zamanda daha büyük tabletlere de uyarlandı.
Google bu hizmeti ilk olarak İngilizce ve İspanyolca ile denedi. Şimdi Brezilya Portekizcesi, Çek, Flemenkçe, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Korece, Manadarin Çincesi, Polonyaca, Rusça ve Türkçe olmak üzere 14 dile genişletiyor.

Manşetler

İstanbul’un Atlantis’i: Sular altındaki "Lanetli" 10. ada Vordonisi!
ITB Berlin: Savaşın gölgesinde diyalog ve dayanıklılık gösterdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi