Google Prof. Jale İnan'ı doodle yaparak unutmadı

Dünyaca ünlü Google Side Antik Kent, Lyrbe ve Perge Antik Kent kazılarında emeği bulunan ve Antalya Side Müzesinin kurulmasına öncülük eden Türkiye'nin ilk kadın arkeologu Prof. Dr Jale İnan'ı doodle yaptı.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA -
Dünyaca ünlü Google Side Antik Kent, Lyrbe ve Perge Antik Kent kazılarında emeği bulunan ve Antalya Side Müzesinin kurulmasına öncülük eden Türkiye'nin ilk kadın arkeologu Prof. Dr Jale İnan'ı doodle yaptı. Google, uzun yıllar Ordinaryüs Prof. Dr. Arif Müfid Mansel ile birlikte Side kazılarını yöneten Prof. Dr Jale İnan'ı ölümünün 21. yılında doodle yaparak dünyaya tanıttı.

27 Eylül 2001 yılında hayatını kaybeden Türk arkeolog. olduğunu belirten Antalya Side Kent Kazı Başkanı Prof. Dr. Feriştah Alanyalı,'' Prof. Jale İnan ülkemizde ilk kadın arkeolog dur Biz kasın arkeologlara her zaman ilham kaynağı be rol model olmuştur. Türkiye’nin ilk kadın arkeoloğu dur. Uzun yıllar devam eden programlı kazılarla Perge ve Side antik kentlerinin gün ışığına çıkarılmasına emek vermiş; çıkarılan eserlerin sergilenmesi için Antalya ve Side müzelerinin kurulmasını sağlamıştır.' dedi.

 

Manşetler

Turizmciler: TÜRSAB Başkanı ne yapmak istiyor?
THY’den KKTC’ye sağlık turizmi indirimi
Alman turistleri Yunanista'na kaptırmayalım!
Alanya'nın fıstıklı limonatası tescillendi
Princess Cruises 2026 Yılında Avrupa'ya Beş Gemi Gönderiyor
 800 yıllık Obruk Hanı, otel hizmeti verecek
Bitmeyen gökdelen... 34 yıllık inşaat, lüks otel yapılmak isteniyor
İflas eden otel grubuyla ilgili iddia! "Kredi kaçırma..
Antalya'da Avrupa Günü kutlandı
Turizme değerli hizmetlerde bulunan Yalçın Manav’I kaybettik