Gönüllüler Sıfır Atık Günü'nde ormanları temizledi

- Konyaaltı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Ekipleri, ‘Uluslararası Dünya Sıfır Atık Günü’ kapsamında farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Konyaaltı/Antalya -
Konyaaltı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Ekipleri, ‘Uluslararası Dünya Sıfır Atık Günü’ kapsamında farkındalık etkinliği gerçekleştirdi. Akdamlar Mahallesi yakınlarındaki  ormanlık alanda gerçekleştirilen uygulamada ekipler, bölgedeki geri dönüştürülebilir atıkları ve çöpleri topladı. Dünya Sıfır Atık Günü’nde yapılan bu çalışmayı oldukça değerli bulduğunu ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “Göreve geldiğimiz günden bu yana en çok önem verdiğimiz konuların başında çevre geliyor. İlçemizin dört bir yanına yerleştirdiğimiz geri dönüşüm kutuları ve kumbaraları vatandaşımızın da bu projeye önemli ölçüde destek olmasını sağlıyor’’ dedi.



SIFIR ATIK FARKINDALIĞI
Geri dönüştürülebilir atıkların toplanmasının çevreye olduğu kadar ekonomiye de önemli ölçüde katkı sağladığının altını çizen Başkan Esen, “Atıkların geri dönüştürülmesiyle oluşan bütçeyi de yine vatandaşımıza hizmete dönüştürüyoruz. Çevremiz ve doğamız için projeler üretmeye devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.


Projenin devamlılığı olduğunu ve bu güne özel olmadığını belirten İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü personeli ise, ‘’Atıkları kontrol altına alarak gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakma amacıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sıfır atık projesi ile ilgili farkındalık yaratmak için bugün burada geri dönüştürülebilir ve evsel atıkları topladık’’ dedi. 30 Mart tarihi, Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyada ‘’Sıfır Atık Günü’’ olarak kabul edilmişti.

Manşetler

2026 En İyi Turizm Köyü Adayı Adatepe'nin Özellikleri
TCDD’den ilaçlama için ‘dikkatli olun’ çağrısı
Dünya Latte Sanatı Şampiyonası'nda nasıl ikincilik elde etti?
243 kiloluk ton balığına 3,2 milyon dolar
23 takım ve 27 ülkeden 161 bisikletçi, 1133,5 km yarışacak
Havacılık şirketinin lisansı iptal edildi
Ege’nin iki yakası, basketbol ve müzik ile Sakız’da buluşuyor
WTTC, küresel liderleri Mısır’da bir araya getiriyor
TAP Air Portugal en iyi stopover programı ödülünü kazandı
2026’nın Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa’da başladı