Gölcük’te bungalov krizi

Gölcük Milli Parkı’nda 49 yıllığına Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın kiracısı olarak bulunan Bolu Belediyesi, kalan 22 yıllık süresini özel bir işletmeye devretmek için aralık ayında ihaleye çıkmıştı.

GÖYNÜK- Türkiye’nin en güzel doğal alanlarından Bolu Gölcük’ü imara açacağı iddiasıyla büyük tartışma yaratan ihalenin iptal edilmesinin ardından belediye, bungolov inşaatına kendisi başladı.

Gölcük Milli Parkı’nda 49 yıllığına Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın kiracısı olarak bulunan Bolu Belediyesi, kalan 22 yıllık süresini özel bir işletmeye devretmek için aralık ayında ihaleye çıkmıştı. Buna göre yapılacak 27 adet bungalov ile 19 odalı Gölcük Dağ Köşkü ve Göl Gazinosu, 31 Aralık 2040 tarihine kadar kiraya verilecekti.

Ancak sivil toplum örgütleri ve Bolu halkı, Gölcük’ün de Uzungöl ve Ayder gibi inşaata açılarak, doğal güzelliğini kaybedeceği kaygısıyla ihaleye büyük tepki göstermişti. Bu süreçte sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Gölcük Platformu, milli parkın konaklamaya açılmasına olanak veren Gölcük Gelişme Planının iptali için dava açtı. Bu çerçevede 10 Temmuz’da bilirkişi heyeti Gölcük’te keşif yapacak. Ancak bu süreç tamamlanmadan belediye bungalov inşaatına başladı.

Gölcük Platformu Sözcüsü Murat Ataman, “Belediye, mahkeme kararını beklemedi”diye tepki gösterdi.

Manşetler

Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu
Yunanistan'da "havlu isyanı" zafer kazandı
6 ülkeden 11 grupta 600 dansçı Side'de dans etti!
Kaş'ta turizm sezonu Yörük Göçü ile başladı!