ŞANLIURFA - Şanlıurfa Haleplibahçe'de 2 bin kuş gökyüzüne bırakıldı.
Haleplibahçe'deki kuşçuların geleneksel hale getirdikleri güvercin savaşlarının bu yılki bölümü büyük bir katılımla yapıldı. Kamyonet kasalarında ve taksilerde getirilen 2 bin güvercin, kutuları açılarak gökyüzüne salındı. Vatandaşlar, cep telefonlarıyla kuşların yarışını görüntülemeye çalıştı. Güvercin savaşıyla ilgili bilgi veren Mehmet Eskiler, 2 bin güvercinin gökyüzüne bırakıldığını söyledi.
Güvercinlerin gökyüzünde üstünlük sağlamak için mücadele edeceğini belirten Eskiler, "Rakibine üstünlük sağlayan güvercin onu alarak kendi yuvasına götürecektir. Bunun sonucunda da kazanan taraf belli olacaktır. Bırakıldıkları noktadan yuvalarına dönmek isteyen güvercinler, beraberinde rakipten güvercin götürmeleri halinde mücadeleyi kazanmış oluyor.
Bugün kuşlarımızı gökyüzüne bırakıp dövüş yaptırıyoruz. Bu bizim iddiamızdır. Mahalleliler olarak yılda 2-3 sefer yaparız. Şuanda burada 2 bine yakın kuş var. Hepsini gökyüzüne bırakacağız. Şanlıurfa semaları kuşlarla doluyor. Bunlar gökyüzünün savaşçılarıdır. Kuşlarımızı ne zaman gökyüzüne bırakırsak bırakalım yine dönüp evlerine geleceklerdir. Şanlıurfa'da damlardan kalkan 100'lü, 200'lü kuş grupları kentin merkezinde uçuşuyor. Güvercinleri grup halinde birleşiyor. Karışım adı verilen bu olay saatlerce sürüyor. Güçsüzler çatlayıp düşecek güçlüler diğer sürülerden kandırdıklarını sahiplerine götürecek" diye konuştu.
Manşetler
Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu