Godiva'nın başına, üç ünlü isim

Ülker''in satın aldığı Godiva’nın Yönetim Kurulu’na uluslar arası iş dünyasında önemli kariyerlere sahip üç yeni isim atandı.

İSTANBUL - Ülker markasının da sahibi olan Yıldız Holding tarafından satın alınan ve yönetim Kurulu Başkanlığı"nı Murat Ülker"in yaptığı Godiva"nın Yönetim Kurulu"na uluslararası iş dünyasında önemli kariyerlere sahip üç yeni isim atandı. Yeni üyelerden biri Time dergisi tarafından “moda alanında dünyanın en güçlü kadınları sıralamasında 1 numara” ve Forbes dergisi tarafından “iş dünyasının en güçlü 100 kadını”ndan biri olarak seçilen Rose Marie Bravo. Yönetim Kurulu"na katılan iki yeni isimden biri de Reebok International, Esprit ve Tommy Hilfiger kuruluşlarında üst düzey görevler yapan Jay Margolis olurken,üçüncü isim ise 2002 yılından bu yana The Body Shop"un Yönetim Kurulu Başkanı olan ve, şirketin pazar değerinin üç kat artmasına ve satışların 1,7 milyar dolara ulaşmasına liderlik eden Peter Saunders olarak açıklandı.
Godiva"nın son çalışmaları ile ilgili olarak Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker yaptığı açıklamada “2008 yılı içerisinde Godiva"nın Campbell Soup Co."den Yıldız Holding"e geçişini tamamladık. 2009 yılına baktığımızda ise önemli yatırımlar planlıyoruz, bunların bir kısmı yılın ilk yarısında hayata geçecek. Planların büyük bir bölümünü yeni ürünler ve büyüme planlarıyla ilgili çalışmalar oluşturuyor. Aramıza yeni katılan Yönetim Kurulu üyelerimizin hedeflerimize ulaşmak konusunda büyük katkıları olacağına inanıyorum” dedi.
Atamalarla ilgili bir açıklama yapan Godiva Başkanı Jim Goldman ise “Rose Marie Bravo, Jay Margolis, ve Peter Saunders"ın Godiva Yönetim Kurulu"na katıldığını açıklamaktan dolayı çok mutluyum. Yeni yönetim kurulu üyelerimizin büyüme gündemimize destek olacağına; hal-i hazırda da güçlü bir yapıya sahip olan ve şirketin gelecek yıllardaki başarısında önemli rol üstlenen Yönetim Kurulu"na büyük katkılarda bulunacaklarına inancım sonsuz” diye konuştu.
Yıldız Holding"den verilen bilgiye göre, yeni üyeler Bravo, Margolis ve Saunders, Godiva Yönetim Kurulu"nda Murat Ülker, Jim Goldman, Yıldız Holding"in Pazarlama Grup Başkanı Jim Zaza ve Finanstan Sorumlu Grup Başkanı Atilla Kurama ile birlikte çalışacaklar. Şirketin bağımsız Yönetim Kurulu üyeleri ise İstanbul Ticaret ve Sanayi Odalarında 20 yıldan fazla bir süredir görev yapan başarılı Türk iş adamı Mahmut Kuşçulu, Türk Havayolları, Coca-Cola Orta Avrupa, Avrasya ve Orta Doğu Başkanı görevlerinin yanı sıra bir dönem milletvekilliği de yapan Cem Kozlu ve 30 yıldan fazla süreyle Procter and Gamble"ın üst düzey yöneticiliğini yapan ve şirketin Türkiye ve Çin"deki operasyonlarına öncülük eden Christian von Stiegtliz"den oluşuyor.

Manşetler

Otel dolulukları artıyor, ama gelir maliyetin gerisinde
Adana Lezzet Festivali "Yeşil Gastronomi" vizyonuyla açılıyor
Antalya’da çocuk futbolu, Junior World Cup başlıyor
T.C. kimlik kartları Müzekart oluyor
Dimitris Manikis: Türkiye Wyndham için önemli bir büyüme pazarı 
RAMS Global ve Marriott’tan İstanbul ve Gaziantep’e yatırım
Pekin Turizm'in sahibi Emre Pekin 51’ci yılını Prag’ta kutluyor
Sardes ve Bintepe’ye dronla havadan koruma
İDO Ege’de büyümeye devam ediyor
Azerbaycan Turizm, Gebele destinasyonuni tanıttı