Gilgitliler'den 'biz de varız' festivali

Pakistan'ın Hindikuş dağları eteklerinde yaşayan Gilgitliler başkent İslamabad'da düzenledikleri festivalle Gilgit müziği, dansı ve kültürünü sergilendi.

İSLAMABAD - Pakistan'ın Hindikuş dağları eteklerinde yaşayan Gilgitliler başkent İslamabad'da düzenledikleri festivalle Gilgit müziği, dansı ve kültürünü sergilendi.
Pakistan Ulusal Miras ve Kültür Derneği ve bölgesel Gilgit yönetimi tarafından düzenlenen Gilgit Kültür Festivali Pakistan'ın başkenti İslamabad'da düzenlendi.



Festivalin açılışını Norveç'in İslamabad Büyükelçisi Terje Thodesen yaptı. Norveç kültürü ile Gilgit kültürü arasındaki benzerliğe işaret eden büyükelçi Thodesen, Gilgit bölgesinin renkli kültürünün korunması i çin bölgesel yönetime destek sözü verdi.



Festivalde Gilgit yemekleri, el sanatları, gündelik işlerde kullanılan eşyalar, bölgeye ait müzik ve danslar davetlilerin beğenisine sunuldu.
Orta Asya ile Hint alt kıtası arasında geçiş noktasında bulunan Gilgit'e ismini bu bölgeye gelen Türk tüccarları tarafından verildiği biliniyor. "Gel git" manasına gelen Gilgit, Pakistan'ın en kuzeyinde Hindikuş dağları eteklerinde bulunan Baltistan eyaleti sınırları içinde yer alıyor.
Gilgitlilerin renkli kültürü, müziği, dansı ve el sanatları Pakistan kültüründen büyük farlılıklar gösteriyor.

Manşetler

Dünyanın en güçlü 100 kadını!
Ferit Şahenk'in Londra 'Rüya'sı bitti
Voyager Station adlı uzay oteli geliyor
Notre-Dame Katedrali, yangın sonrası yeniden hayata döndü
Japonya çorapları nasıl en havalı hediyelik eşya oldu?
Yaratıcı sektörlerin OpenAI-Disney anlaşması endişesi!
Seyahat dünyası en sevilen geleneğini kurtarabilir mi?
Rusya, Ukrayna limanındaki Türk gemisini vurdu
Turizm bölgeleri İspanyol ekonomisinin itici gücü oldu
Dünya yenilikçi ve dijital turizme doğru hızla gidiyor