Gemlikli aşçıların ustalıkları

Gemlik Halk Eğitim Müdürlüğü Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında tatlı ve yemek yarışması düzenlendi

BURSA - Gemlik Halk Eğitim Müdürlüğü Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında tatlı ve yemek yarışması düzenlendi. Gemlikli bayanların büyük ilgi gösterdiği yarışmada birbirinden güzel yemek ve tatlılarla rekabet eden yarışmacılar, jüri üyelerinden en iyi puanı almaya çalıştı.
Gemlik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rüveyde Kılıçlar, Turizm Haftası dolayısıyla, toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Gemlik´in zeytin ve zeytinyağının tanıtımı için zeytin yağlı yemek ve zeytin yağlı tatlı yarışması düzenlediklerini belirten Kılıçlar, yarışmaya bayanların ilgisinin yoğun olduğunu söyledi. Yemek Yarışmasını geleneksel hale getirmeyi planladıklarını anlatan Rüveyde Kılıçlar, ilçenin yöresel yemeklerinin de bu sayede tanıtma imkânı olacaklarını anlattı.
Güney Marmara Aşçılar Derneği (GÜMASDER) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Toy ve Burhan Türkoğlu, uluslararası aşçı Nafi Karanfil, Ayşe Çelik, Osmangazi Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Alan Şefi Ayşe Doğan ve Cafe Mania İşletme Müdürü Tülay Şahinkaya’nın yer aldığı jüri yarışmada dereceye girenleri seçmekte zorlandı.
Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen zeytinyağlı yemek ve tatlı yarışmasına 58 çeşit zeytinyağlı yemek, 45 çeşit tatlı katıldı. 56 katılımcının yarıştığı yarışmada Gemlik Kaymakamı Bilal Çelik, Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Bayazıt, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Sarı ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Osman Cura yarışmaya girenlere hediyelerini verdi.

Manşetler

Otel dolulukları artıyor, ama gelir maliyetin gerisinde
RAMS Global ve Marriott’tan İstanbul ve Gaziantep’e yatırım
Pekin Turizm'in sahibi Emre Pekin 51’ci yılını Prag’ta kutluyor
Sardes ve Bintepe’ye dronla havadan koruma
İDO Ege’de büyümeye devam ediyor
Azerbaycan Turizm, Gebele destinasyonuni tanıttı
Singapore Airlines'tan uçak içine 100'den fazla menu 
Pilot kokpitte dehşet saçtı diğer pilotu bıçakladı
120 ülke mücevher sektörü içinİstanbul’da bir araya geldi
124 üniversite THE 2027 sıralamasına girdi