Gazipaşa için izahat bekleniyor

Turizmciler: Gazipaşa Havalimanı’na geçen sene verilen izinler bu sene verilmiyor. Bölge turizmcileri olarak mantıklı bir izahat beklentisi içerisindeyiz

ALANYA- Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Mustafa Kahya, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütüme Kurulu (BYK) üye ve yöneticilerini ağırladı. Kahya’nın, Payallar’da bulunan 30 bin metrekarelik alan üzerine kurulu ve bin yatak kapasiteli Kahya Resort Otel’de düzenlediği kahvaltıda, Alanyalı tur operatörlerinin ve otelcilerin yaşadıkları sıkıntılar, turizmde sezonun nasıl geçeceği ve geliştirilmesi gereken stratejiler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

‘SÜREKLİ DİLLENDİRİYORUZ’
TÜRSAB Alanya BYK Başkan Yardımcısı Levent Danışman, turizm sektörü içerisinde yaşanan gelişmelerin her açıdan ele alınabilmesi için bu tip buluşmaların önemli olduğunu söyleyerek, “Gazipaşa Havalimanı’ndan, turist sayısındaki düşüşe alınacak tedbirlere kadar her anlamda fikir alışverişinde bulunduk. TÜRSAB olarak katıldığımız her toplantıda ve yaptığımız her görüşmede Gazipaşa Havalimanı’nı sürekli dillendiriyoruz. Kış turizminin önünü açacak olan etkenlerden birisi de spor, kültür turizmiyle birlikte Gazipaşa Havalimanı olacak” dedi.

‘İZAHAT BEKLENTİSİ İÇERİSİNDEYİZ’
Havalimanına sahip bir bölgede turizm temsilcisi olmanın sektörde büyük önem taşıdığını belirten Kahya ise “Gazipaşa Havalimanı’na geçen sene verilen izinler bu sene verilmiyor. Bölge turizmcileri olarak mantıklı bir izahat beklentisi içerisindeyiz. Yaşanan bu gelişmelerin sebebini öğrenmek, bölgeye büyük yatırımlar yaparak istihdam oluşturan biz sektör temsilcilerinin en büyük hakkıdır” dedi.

DOĞUM GÜNÜ JESTİ
Kahvaltı sonrasında doğum günü sürprizi de yaşandı. Öger Alanya Bölge Müdürü Mevlüt Sertakar’a jest yapan turizmci dostları, doğum günü pastasını kemancı eşliğinde getirdi.

Manşetler

Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?