İSTANBUL- Tüyap"ta 18-21 Mart tarihleri arasında bu yıl 8.si yapılan Uluslararası Gastronomi Festivali"ne 20 ülkeden katılan Türk ve dünya şef aşçıları yaratıcılıkta sınır tanımıyor. Festival"de canlı performansların yanı sıra özgün stillerde çikolatadan heykeller, şeker hamurundan birbirinden renkli pastalar yarışıyor. Bu heykeller bir sanat eseri kadar özenle hazırlanıyor. Katılımcılar heykellerle birlikte fotoğraf çektiriyor. Organizasyonun en çok ilgi çeken heykeli Angel Love . Mısırlı aşçı Mena Sablly tarafından hazırlanan heykel bir pastadan çok büyük bir anıtı andırıyor.
Yılın en lezzetli etkinliği İstanbul Mutfak Günleri Festivali kapsamında, çeşitli paneller ve workshop'lar da düzenleniyor. Sabahın erken saatlerinde şeker hamurundan pastalar yapmaya başlayan aşçıları tüm gün izleme şansı bulabilirsiniz.
Pasta,börek ve çikolata yapımı için ihtiyacınız olan malzemeleri bulup,satın alabileceğiniz etkinlikte,katılımcıların ikramları ile de farklı lezzetler tadacaksınız.
18 Mart"ta açılışı yapılan festivale girişler ücretsiz. Türk ve dünya mutfaklarının şef aşçılarını yemek kültürü ile bir araya getiren organizasyonda Cumartesi günü saat 12:30 14:00 arası engelli aşçılar yarışacak.
Manşetler
2025'te en fazla iletişim yapan sektör hangisi?
AVM sektöründe, ciro artsa da reel daralma yaşandı!
Alkollü içkilerin satışına ve tanıtımına yasak geliyor
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Reklamverenler Derneği yeni yönetimini seçti
Türkbükü'nde turizm tesisinde kapasite artışına onay
Bodrum’daki otel projesi için düğmeye basıldı
Gurme pazarında Çin rakiplerini geride bıraktı
13 günlük savaşın Türkiye'ye maliyeti 30 milyar doları aştı
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin aylığı 2 milyon 416 Bin TL