Gardens of Babylon'ta sergi

Bodrum’un gözde tesislerinden Gardens of Babylon Botique & Hotel Residence sanatçıların eserlerini sergiledikleri kültür faaliyetlerine başladı

ZAFER BAYKAL-TÜRKİYE TURİZM

BODRUM- Bodrum"un gözde tesislerinden Gardens of Babylon Botique & Hotel Residence sanatçıların eserlerini sergiledikleri kültür faaleyetlerine başladı. Yaz aylarında Bodrum"a akın eden sanatçılardan ressam Ender Güzey ve Aziz Tavil eserlerini 29 Mayıs-29 Haziran arasında Gardens of Babylon Boutique & Hotel Residence"da sergileyerek kültür sezonunu açtılar.



Gardens of Babylon"un Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır ile Paloma Yasmin Bodrum Hoteli"nin Müdürü Ayhan Çakıcı"nın yer aldığı seçkin davetliler açılışa katıldılar.



Sanatçılar Ender Güzey ve Aziz Tavil"ın eserleri otelde kalan turistlerinde ilgisini çekti. Hafif müzik eşleğinde sunulan kokteyl sırasında konuklar sergilenen eserleri incelediler.



ENDER GÜZEY
1951'de İstanbul'da doğdu. 1969-1973 yılları arasında Münih Güzel Sanatlar Akademisi'nde Prof. Mac Zimmermann atölyesinde resim ve grafik öğrenimi gördü. 1973-1975 yılları arasında Master yaptı. 1975-1977 yılları arasında Münih Güzel Sanatlar Akademisinde Prof. Mac Zimmermann'in asistanlığını yaptı. 1978-1982 Mönchengladbach VHS'de Güzel Sanatlar ve Yaratıcılık Bölüm Başkanliği ve Doçentlik görevine getirildi. 1982-1988 yılları arasında Ammersee'deki atölyesinde özgün çalismalar yaptı. 1990-1991 yıllarında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Performans dersleri verdi. 1996 -1997 yıllarında Istanbul Yeditepe Üniversitesinde ders verdi. 1982'den bugüne çalışmalarını Münih ve İstanbul'daki atölyelerinde sürdürmektedir.

AZİZ TAVİL
1959'da İstanbul da doğdu. İstanbul Erkek Lisesinde okudu. 1980 yılında Güzel Sanatlar Akedemisine girdi. 1982 yılında terketti,1984 yılında kaydını yeniden yaptırdı ve 1985'te çıktı. Metal ve Ahşap malzemeler ile arkaik tekniklerle çalıştı. Bir çok obje ve heykel üretti. Ahşaptan dokunma objeleri, metalden çeşitli ritüel objeler vs.
Viyanada Context Euroupa festivalinde Aziz Tavil sergisi, Apartman Projesi'nde Çengel Çiçekleri sergisi, Roxy-yan 'daki ritüel desenler sergisi açtı. Aynı zamanda 25 Senedir Tur operatörlüğü yapmakta.

Manşetler

Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?