Galata Kulesi'nin son haline tepkiler yağıyor

Beyoğlu Kültür Yolu" projesi kapsamında restorasyonu tamamlanan Galata Kulesi geçtiğimiz günlerde açılışı yapılmıştı. Kulenin son haline gelen tepkiler kültürel değerlerin yok edildiği belirtiliyor

İSTANBUL, Kültür ve Turizm Bakanlığınca "Beyoğlu Kültür Yolu" projesi kapsamında restorasyonu tamamlanan Galata Kulesi geçtiğimiz günlerde açılışı yapılmıştı. Kulenin son haline gelen tepkiler kültürel değerlerin yok edildiği yönünde.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca "Beyoğlu Kültür Yolu" projesi kapsamında restorasyonu tamamlanan kulenin açılışı 6 Ekim 2020 tarihinde yapılmıştı. 

Törende konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kulenin açılışını İstanbul'un kurtuluş günü olarak belirlenen 6 Ekim gibi özel bir günde gerçekleştirdiklerini söylemişti.

Ersoy, kulenin bir önceki restorasyonunun 1967'de tamamlandığına işaret ederek, "O zaman kule, çok farklı bir işlevle sınıflandırılmıştı. Yeme, içme ve eğlence ağırlıklı bir işleve sahipti ve günümüz açısından da kabul edilebilir bir işleve sahip değildi" açıklamalarını yapmıştı. Galata Kulesi'nin içindeki görüntüler ise vatandaşlar tarafından büyük tepki aldı.

Manşetler

AJet'te yeni bagaj kuralına uymayana 50 Euro Ceza
Milyonluk yatlar Yenikapı’ya demirledi
7. Uluslararası Mersin Maratonu başladı
Mevlana, vuslatının 752'nci yılında Antalya'da anıldı
Antep-Egina savaşının galibi belli oldu
CarrefourSA, Mağazacılar Günü’nü 15 bin çalışanı ile kutladı
Küresel Kadın Zirvesi'nde kadın liderler buluşuyor
Girit Evi Side'de Giritli yaşamı ve turizmine ışık tutuyor!
Alanya Noel Pazarı'nda Demre ürünlreri satıldı
Minyatür Medeniyet müzesi turistlerin ilgisini çekiyor