Fuarda 4 kilo altın çalındı!

Mücevherat, Saat ve Malzeme Fuarı'nın son gününde bir stanttan, içinde yaklaşık 4 kilogram altın (384 bin TL) ve 40 bin TL para bulunan çanta çalındı.

İSTANBUL- İstanbul'da CNR Fuar Merkezi'nde düzenlenen 34'üncü Uluslararası Mücevherat, Saat ve Malzeme Fuarı'nın son gününde bir stanttan, içinde yaklaşık 4 kilogram altın (384 bin TL) ve 40 bin TL para bulunan çanta çalındı.

Geçtiğimiz yıl değeri 1 milyon dolar olan zümrüt ve pırlantadan oluşan gerdanlık, 2010 yılında da 100 bin Euro değerinde mücevher çalınmıştı. Mücevher fuarından son üç yıldaki hırsızlık zararı 2 trilyon oldu.

Yeşilköy'deki CNR Expo'da, 22-25 Mart günleri arasında düzenlenen fuarda, bir mücevher firmasının toplanma hazırlığı yaptığı sırada standa 1'i kadın 4 kişi geldi. Stanttaki takıları incelemeye başlayan bu kişilerden biri, firma satış görevlisine soru sorduğu sırada, diğer 3 kişiden bir başkası da içerisinde 4 kilogram altın ile 40 bin Türk Lirası'nın bulunduğu çantayı alarak fuardan uzaklaştı.

Olayın ardından durumu fark eden firma görevlileri, güvenlik görevlilerine haber verdi. Olay yerine çağrılan polis ekiplerinin güvenlik kamerasında yaptığı incelemede, standa en son gelen 1'i kadın 4 kişinin hırsızlığı gerçekleştirdiği tespit edildi. Polis ekipleri, kamera kayıtlarını incelemeye alırken, stant görevlilerinin ifadelerine başvurdu.

Görevlilerin Yeşilköy Polis Merkezi'nde verdikleri ifadede, hırsızlık olayına karışan şüphelilerin yabancı uyruklu olduklarını ve İngilizce konuştuklarını söyledikleri belirtildi. Polis, olaya karışan şüphelileri bulmak için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Manşetler

Turistik Doğu Ekspresi Başlıyor: İki Kişi Gidiş-Dönüş 33 Bin TL
Danıştay’dan Airbnb Vergisi İçin Durdurma Kararı
İstanbul, 5 yıldızlı otelde dünyanın zirvesinde
TAV Havalimanları’nda Hisse Yapısı Değişti
Teos Yat Limanı Projesi askıya çıktı
Ersoy: ETS ve otel zincirleri devletten teşvik almıyor
Fransa’dan Türk vatandaşları için örnek vize kararı 
Skal Marmara 2026’yı “şekerpare” lezzeti ile karşıladı
TGA, Pazarlama ve Medya Alanlarında 8 Personel Alacak
Osmanlı Ege’sinde ezanla çanın buluştuğu yılbaşı