ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA - Fransız mimar ile fen bilgisi öğretmeni kamyonu caravan yaparak 11 ayda 7 ülkede dolaşarak tatil yapmanın keyfini çıkarıyor. Fransız mimar ve restaratör Frederic- fen bilgisi öğretmeni Marin Laureau çifti ve çocukları Zih ile Maceo ile birlikte Fransa'nın Lorient şehrinde kamyonet tip karavanlarıyla 11 aydır 5 ülke dolaşarak en son 2,5 aydır Türkiye'de geziyorlar.
Fransız çift, Muğla Bodrum, Marmaris, Fethiye, Fethiye Ölüdeniz, Antalya Kaş, Patara, Kalkan, Batık Şehir(Kekova), Demre Ücağız,Adrasan, Kemer, Belek, Manavgat Sİde, Alanya'dan sonra Mersin'in Bozyazı ilçesi Teke köyünde bulunan Teke Plajı'na ulaşarak kamp kurdu.
Fransız mimar ve restoratör Frederic Laureau, 11 ay önce Fransa'dan karavanlarıyla çıktıkları turun İstanbul'da son bulacağını söyledi.
Karavanla tura 11 ay önce eşi ve 2 çocuğuyla çıktıklarını belirten Frederic Laurea, ''Kamyonet tip karavanımızla 11 ay içinde Yunanistan, Bulgaristan, İtalya,, Fas, Tunus, İspanya, Ürdün, İsrail'i dolaştık. Ardından Türkiye'ye geldik. 5 gündür Mersin Bozyazı Tekeli (Tekmel) Plajı'nda yaşıyoruz. Buradan İzmir'e İzmir'den Çanakkkale’ye oradanda İstanbul'a Bulgaristan üzerinde ülkemize döneceğiz” dedi.
Frederic Laurea, Covid 19 sürecinde pandemiyle mücadele kapsamında en güvenilir tatilin karavanda yapılan tatil olduğunu belirterek şunları anlattı: ”Karavanla 11 ay içinde 7 ülke dolaştık. Karavanla ailecek tatil yapma çok güzel ve keyif verici Türkiye insanı cana yakın, sıcak kanlı, yardımsever, insalcıl, ve misafirperver. Eşim bulgur pilavı, kuru fasulye yemeği yapmayı öğrendi. Sağolsun köylüler muz, domates, biber, patlıcan, bamya, incir ve frenk yemişi hediye ediyorlar. Gönüllüleri zengin. Frenk yemişini yemede zorlandık. Köylünün biri yemişleri deniz suyu ile yıkarsanız dikenler batmaz deyince bizde deniz suyu ile yıkadık. Dikenleri batmadı. Tadı çok lezzetli ve vitaminli. Çocuklarımız çok seviyor.''
Manşetler
Dünyanın en iyi 50 ekmeği
Boeing 737 tacını kaybediyor
Air Canada, uçakta ücretsiz alkol servisi yapıyor
Avrupa, Demiryolu Turizm Ödülleri verildi
Dünya Turizm Film Ödülleri 2025, Guimarães'te verildi
Yarış deneyimini “550 Mil” ile ekrana taşınıyor
En çok harcama yapan Alman turistler bekleniyor
25. Piyano Festivali'nde gençler yarıştı
Çamyuvöa'da karavanda yaşayan Rus kurtarıldı
Ormana'ya ''En İyi Turizm Köyü'' tabelası asıldı