Fransa'da kayak tatili yapan 5 İngiliz'de Koronovirüsü görüldü

Fransa’nın gözde kayak beldelerinden Contamines-Montjoie’de bir dağ evinde kalan İngiliz vatandaşlarının, hastalık belirtileri gösterdiği gerekçesiyle hastaneye kaldırıldığı Koronavirüs testinin pozitif çıktığı belirtildi.

CONTAMİNES-MONTIONIE - Fransa'da yetkililer, İngiltere'den kayak tatili yapmak için Fransız Alpleri’ne gelen biri çocuk beş kişide Koronavirüs görüldüğünü açıkladı. Böylece ülkede yeni tip Koronavirüs vaka sayısı 11'e yükselmiş oldu.
Euronews'in haberine göre, Fransız Sağlık Bakanı Agnes Buzyn tarafından yapılan açıklamada, Fransa’nın gözde kayak beldelerinden Contamines-Montjoie’de bir dağ evinde kalan İngiliz vatandaşlarının, hastalık belirtileri gösterdiği gerekçesiyle hastaneye kaldırıldığı ve yapılan Koronavirüs testinin pozitif çıktığı belirtildi.



Koronavirüs, Singapur’dan Fransa’ya gelen İngiliz vatandaşından bulaşmış olabilir
Fransız Bakan Buzyn ayrıca gazetecilere verdiği demeçte virüsün ilk olarak, 20 Ocak'tan 23'üne kadar Singapur’da bulunan daha sonra da Fransa’ya gelerek, diğer 5 kişinin olduğu dağ evinde tatil yapan İngiliz vatandaşından bulaşmış olabileceğinin düşünüldüğünü açıkladı.

Öte yandan Lyon’da bir hastanede tedavi altına alınan 5 kişiyle yakın temas halinde olduğu bilinen 6 İngiliz vatandaşının da gözlem altında tutulduğu kaydedildi.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkarak dünyaya yayılan yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 723'e çıkmış durumda.

Manşetler

FITUR 2026, En İyi Stand Ödülü'nün kazananları açıkladı.
Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor
FITUR Woman’da turizmin kadın liderliğini konuşuldu
Dünyada 38 milyonu aşkın kruvaziyer yolcusu bekleniyor.I