Fransa İngiliz turistlere yasağı kaldırıyor

Fransa, İngiltere'den turistlere yönelik yasağı Cuma gününden itibaren kaldıracak, bakan doğruladı

PARİS- Fransa Turizm Bakanı, Fransa'nın Cuma sabahından itibaren İngiliz turistlere yönelik yasağını kaldırdığını duyurdu. İngilizlerin artık ülkeye girmek için 'zorlayıcı' bir nedene ihtiyacı olmayacak veya varışta tecrit etmek zorunda kalmayacak.

Jean-Baptiste Lemoyne, tatilcilerin bu sabah heyecanla bekledikleri haberi Twitter'da doğruladı ve kararnamenin yarın sabah (14 Ocak Cuma) hemen yürürlüğe gireceğini belirtti.

Birleşik Krallık'taki gezginlerin, ayrılışlarından sonraki 24 saat içinde yapılan negatif bir COVID-19 testi sağlamaları gerekeceğini de sözlerine ekledi.

Omicron'un Aralık ayında yayılmasını durdurmak için geçen ay ilk kez uygulanan genel yasağın ardından, İngiltere'den bazı önemli iş seyahatlerine izin vermek için 6 Ocak'ta kısıtlamaların gevşetilmesinin ardından.

Ancak aşısız yolcular için herhangi bir güncelleme yapılmadı, ancak şimdilik ülkeden yasaklı kalacaklarını düşündürüyor.


 

Manşetler

Vergi teklifi yasalaştı; cezalar arttı!
Pos vurgununa önlem geliyor!
Emlak vergisi önceki yılın iki katını geçemeyecek
Elektrikte yeni dönem: Türkiye genelinde zorunlu olacak
Milyarderler kulübü büyüyor!
Michelin Yıldızlı restoran sayısı 17'ye yükseldi!
Türkiye’nin 2025 mutfak merakı; viraller, yöreler, egzotikler
Hediye Güral: Turizmde yeni temalar gelişiyor
Bakan Ersoy: İstanbul dünyanın bir numaralı gastronomi şehri
FITUR'da kadın liderliği için platform rolü araştırılacak.