Fransa, havaalanlarına 300 milyon euro destek verdi

Fransa, ülkenin havaalanlarını desteklemek için 300 milyon euro (337,7 milyon dolar) tahsis ettiğini açıkladı.Ayrıca uçak yapım endüstrisine 15 milyar Euro'dan fazla para gönderecek.

PARİS- Fransa'nın Kapsamlı Çevresel Dönüşüm Bakanlığı, Fransız makamlarının COVID-19 salgınının ortasında ülkenin havaalanlarını desteklemek için 300 milyon euro (337,7 milyon dolar) tahsis ettiğini açıkladı. Bu arada Fransız yetkililer, COVID-19 salgınından ciddi şekilde etkilenen uçak yapım endüstrisine 15 milyar Euro'dan fazla para gönderecek.

Bakanlık yetkililerine göre, fonlar ile “havayollarının krizden çıkışında virüsün yaratacağı etkiyi önlemek için” havalimanlarının masraflarına katkı olduğu bildirildi.. Ayrıca, havayolları çalışanlarına Eylül 2020'ye kadar kısmi işsizlik yardımı ödeneceği belirtildi. Bu destekte 250 kişiden az çalışanı olan şirketler, daha önce Haziran ayına kadar ertelenen zorunlu girişimcilerin işgücü primlerini ödemekten muaf tutulacak.

Bu arada Fransa’ya ait denizaşırı bölgelerde, yeni koronavirüs nedeniyle yeni hükümler getirildi. Denizaşırı bölgelere gelen tüm yolcular bir koronavirüs testinden geçmek zorunda kalacaklar, ancak zorunlu karantina iptal edilecek.

Manşetler

Meliá Hotels: Otantik gastronomi deneyimi sunmalı
2026 seçimleri uluslararası seyahatler için riskleri artırıyor
TUI ile Umman arasındaki turizm ortaklığı askıya alındı
Türkiye turizmde ateş hattının ortasında güvenli bir liman
Türkiye havalimanları iki ayda 32,9 milyon yolcuya hizmet verdi
 Korkuteli'nin tarihi ve kültürel değerleri turizme kazandırılıyor!
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi