İSTANBUL- Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Sultanahmet'te yapılan Four Seasons Oteli'nin ek inşaatının kullanım kararları ve plan uygulama hükümlerinin yürütmesinin durdurulmasına yapılan itirazı reddetti.
TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, 22 Eylül 2005'te Kültür ve Turizm Bakanlığınca onanan 1/5000 ölçekli Tarihi Yarımada-Eminönü İlçesi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'nın Süleymaniye, Sultanahmet, Barbaros Evleri Turizm Merkezleri kapsamında kalan ve 6 ayrı madde olarak belirtilen kullanım kararlarıyla 30 ayrı madde olarak sayılan plan uygulama hükümlerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açmıştı. Danıştay 6. Dairesi, 14 Mart 2008'de dava konusu işlemin yürütmesini durdurmuştu.
Davalı Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Daire kararına itiraz etti. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Four Seasons Oteli'nin ek inşaatının yapıldığı Sultanahmet bölgesi yönünden itirazı reddetti. Kurul, Süleymaniye bölgesi yönünden ise yapılan itirazı kabul etti. Kurul, Danıştay 6. Dairesi'nin Süleymaniye bölgesine ilişkin planı inceleyerek yeniden karar vermesi istendi.
Manşetler
Aileler mutfaklarını 'ev restoranı'na çeviriyorlar
Kızıllı, “palamut turizmi” için turistleri bekliyor
Side antik kentte yaşlı Almanlar için kültür turları başladı
Akseki'nin Çimili Keçi Peyniri Coğrafi İşaretli oldu
IIFF'nin bu yılki teması: “Sürdürülebilirlik"
Dünyanın en iyi 100 şehri içinde İstanbul yer aldı
Marsilya’da 1 Euro’ya gurme yemekler yiyebilirsiniz!
Turistik Tuz Ekspresi 10 bin ziyaretçiyi Çankırı’ya taşıdı
2026'da iş seyahatleri ve MICE nereye gidiyor?
Noel tatilinin gözdesi Antalya'ya Alman ve Rus akını