İSTANBUL- Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Yılmaz Yılmaz, markaların, dün gece yapılan Fashion’s Night Out (FNO) etkinliğinde satışlarını geçen yıla göre ortalama yüzde 50 oranında artırdığını, 6 saat içinde yaklaşık 75 milyon dolar ciro gerçekleştiğini bildirdi.
Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de ikinci kez düzenlenen Fashion’s Night Out’da (FNO) büyük ilgi gördüklerini ifade ederek, Vogue öncülüğünde düzenlenen etkinlikte 650’ye yakın markanın yer aldığını hatırlattı.
Bin 100 mağazanın tüketicilerin talebini karşılamaya çalıştığını, markaların, dün gece yapılan etkinlikte satışlarını geçen yıla göre ortalama yüzde 50 oranında artırdığını ve 6 saat içinde yaklaşık 75 milyon dolar ciro gerçekleştiğini kaydeden Yılmaz, amaçlarının sadece moda ve perakende sektörünü canlandırmak olmadığını, etkinliğin aynı zamanda İstanbul’un marka değerini artıran bir özelliği de bulunduğunu belirtti.
Yılmaz, şu görüşleri dile getirdi: "Her şeyden önce bu etkinlikleri İstanbul’un moda merkezi olması ve çevre ülkeler tarafından da böyle algılanmasını sağlayan organizasyonlar olarak değerlendiriyoruz. Geçen yıl ilk olması nedeniyle yaşadığımız bazı acemilikleri bu yıl tekrarlamadık. Bir önceki etkinliğe katılmayan pek çok markamız bu yıl FNO içinde yer aldı. Gece boyunca yerli-yabancı tüketiciler ciddi indirimlerle alışveriş yapma imkanı buldu. Stilistler, tasarımcılar, modeller, oyuncular, spor ve cemiyet hayatından ünlü isimler dün gece Bağdat Caddesi, Nişantaşı ve İstinye Park’ta buluştu. Tüketicilerimiz pek çok ünlü ile bir arada oldu. İstanbul, moda, eğlence ve alışverişe doydu."
Manşetler
Yayla Çorbası, CNN'nin "Dünyanın En İyi 20 Çorbası" arasında
''Noel Baba; dünyaya yayılan bir iyilik çağrısı''
Dört otel, airbnb rekabeti nedeniyle kapanıyor
Zindan Kalesi'nden 5 sanduka taşındı
Trevi Çeşmesi'ne bedava ziyaret bitti
Endülüs, Amsterdam'ın termometrelerini hackledi
Elazığ TSO Üyelerine Seyahat İndirimi
ITA Airways, Roma'dan Malaga ve Valencia'ya uçuyor
Arap turistler Türk gibi yaşamaya, semt pazarlarına geliyor
Dertour, Alman Seyahat Sigorta Fonu'na karşı davayı kazandı