Finli basın mensupları İzmir'de

ETİK Başkanı Mehmet İşler, İzmir'in yurtdışında tanıtımı için Finlandiya'dan medya mensuplarını ağırlamaya hazırlandıklarını belirtti.

İZMİR- Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birilği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, İzmir'in yurtdışında tanıtımı için yaptıkları çalışmalara bir yenisini ekleyerek, Finlandiya'dan medya mensuplarını ağırlamaya hazırlandıklarını belirtti.
Mehmet İşler, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Kalkınma Ajansı ve Konak Belediyesi ile İzmir'in tanıtımı için çok güzel projeler gerçekleştirdiklerini belirterek, "Geçen yıl Living İzmir projesiyle dünyanın dört bir yanından gelen gazetecileri kentimizde ağırladık, bölgemizi tanıttık. Dünyanın en önemli seyahat dergilerinde, internet sitelerinde destinasyon olarak İzmir'in olanakları anlatıldı. Şimdi Finlandiya'dan gelecek medya mensuplarına İzmir'i tanıtacağız" dedi.

SAĞLIK TURİZMİ AÇISINDAN BİLGİLENDİRECEĞİZ"
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Türkiye'nin 30 milyonu aşan turist sayısına paralel olarak İzmir ve Ege Bölgesin'de de bu sezon ciddi oranda artış yaşanmasını beklediklerini dile getirdi. Yaptıkları her tanıtımın çarpan etkisiyle pozitif şekilde geri döndüğüne dikkat çeken İşler, Finli medya mensuplarına bölgenin sağlık, termal, kültür ve gurme turizmi açısından tanıtılacağını söyledi. İşler, "Finlandiya'dan gelen medya mensuplarına önce İzmir'i tanıtacağız, tarihi Kemeraltı çarşımızı,Konak Belediyesi'nin kente kattığı butik müzeleri gezdireceğiz. Mask Müzesi, Karikatür Müzesi'ne yabancılar büyük ilgi gösteriyor. Konuklarımızı daha sonra Çeşme, Alaçatı, Kuşadası, Selçuk, Marmaris ve Bodrum'da ağırlayacağız. EXPO 2020'nin ana teması doğrultusunda sağlık turizmi açısından bilgilendireceğiz. Sektör olarak birliğimiz ETİK'le önemli bir güç yakaladık, ciddi bir farkındalık yarattık. Bu olumlu havanın sürmesi için bölgedeki turizmciler olarak dayanışmamız artarak sürecek. Onun için programda bölgedeki cazibe merkezlerimiz de yer alıyor. Birimiz hepimiz için, hepimiz birimiz için anlayışıyla bölge tanıtımımızı yurt dışında sürdürmeye devam edeceğiz. Ülkemizde yabancıları ağırladığımız gibi çok yakında yine yurt dışında work shop çalışmalarımız başlayacak" diye konuştu.
ETİK, gelen gazetecilere Konak Belediyesi işbirliğiyle 11 Nisan 2012 Çarşamba günü La Cigale Restoran'da bir akşam yemeği verileceğini de belirtti. İşler geceye Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Vali Yardımcısı Şahin Aslan, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, ETİK Yönetim kurulu üyeleri ve sektör temsilcilerinin de katılacağını söyledi.

Manşetler

Savaş, Türkiye ve Doğu Akdeniz'deki turizmi etkiledi.
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri 2026 başlıyor
Yacht Life Boat Show 2026 Antalya'da başladı
36 bin 500 keçiboynuzu fidanı toprakla buluştu!
21.Runtalya Maratonu'na 82 ülkeden 10 bin sporcu katıldı
884 lirayı duyan İngilizler, Türkiye'ye akın etti
Türkiye'nin dev şirketine Vlora Havalimanı soruşturması
Hobi bahçelerine yıkım kararı ile 'acil satılık' ilanları
Tur şirketi iflas etti, 600 kişi Umre'de mağdur oldu
Fas turizme 3,5 milyar avro yatırım yapıyor