FIFA, sahaya giren Nusret Gökçe'ye araştırıyor

FIFA, Nusret Gökçe'nin Dünya Kupası finalinde sahaya nasıl girdiğini araştırıyor

KATAR / DOHA - FIFA, restoran sahibi Nusret Gökçe'nin de aralarında bulunduğu bazı kişilerin, 2022 Dünya Kupası finalinin ardından yetkisi olmadan sahaya nasıl girdiğini araştırıyor.

Tuz serpme hareketiyle ünlenen et lokantaları sahibi Nusret Gökçe'nin, Arjantin'in Fransa'yı penaltı atışları sonucu yendiği final maçı sonrası sahaya girerek futbolcular ve Dünya Kupası ile poz vermesi, FIFA'nın da dikkatini çekti.

İngiliz yayın kurumu BBC'ye konuşan bir FIFA yetkilisi, "Bazı kişilerin kupa töreninin ardından yetkisi olmadan sahaya nasıl girdiğini tespit etmek için inceleme başlatıldı. İnceleme sonucu uygun işlem neyse yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

FIFA kuralları gereği kupayı, yalnızca turnuvanın galipleri, FIFA yetkilileri ve devlet başkanlarından oluşan bir grup seçkin kişi tutabiliyor.

Nusret ABD Açık Kupası Finali'nden men edildi

Ünlü şef Nusret Gökçe, ABD'de devam eden en eski futbol turnuvasının finalinden men edildi.Tuz dökme hareketi 'Salt Bae' ile dünyaca ünlenen Nusret Gökçe, Dünya Kupası'nda yaptığı hareketler nedeniyle ABD Açık Kupası Final karşılaşmasına girişi yasaklandı.

ABD Açık Kupası Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Salt Bae, 2023 Açık Kupası Finali'nden men edilmiştir" denildi.

 Yasak kararı, Nusret Gökçe'nin, Dünya Kupası finalinin ardından sahaya girmesi sebebiyle alındı. 

Gökçe, Dünya Kupası finalinde Arjantin'in, Fransa'yı 4-2 mağlup etmesinin ardından zafer turu atan Arjantinli futbolcuların yanına gitmeyi başarmıştı.

Gökçe, Arjantinli futbolcular ile fotoğraf çekilmek ve Dünya Kupası'na dokunmak gibi hareketleri nedeniyle çok sayıda tepki almıştı.

Manşetler

AB'den vize açıklaması: Çözüm Türk yetkililerin elinde
 Ormana'nın En İyi Turizm Köyü seçilmesi tesadüf değil!
Meliá Hotels: Otantik gastronomi deneyimi sunmalı
2026 seçimleri uluslararası seyahatler için riskleri artırıyor
TUI ile Umman arasındaki turizm ortaklığı askıya alındı
Türkiye turizmde ateş hattının ortasında güvenli bir liman
Türkiye havalimanları iki ayda 32,9 milyon yolcuya hizmet verdi
 Korkuteli'nin tarihi ve kültürel değerleri turizme kazandırılıyor!
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor