Fazla mesai için uçağı sabote etti

Daha fazla maaş alabilmek için bilinçli bir şekilde uçağın uçuş bilgi modülünde arıza yaratarak 150 kişinin hayatını tehlikeye attı

MIAMİ- American Airlines’te çalışan bir teknisyen mesai yapıp daha fazla maaş alabilmek için bilinçli bir şekilde uçağın uçuş bilgi modülünde arıza yaratarak 150 kişinin hayatını tehlikeye attı

ABD'de bir uçak teknisyeni 150 kişinin bulunduğu uçağı sabote etmek suçuyla tutuklandı. Miami Uluslararası Havalimanı'ndan Nassau'ya gitmek için hazırlanan American Airlines'e ait yolcu uçağının pilotları, hız ve yükseklik bilgileri açısından hayati önemdeki uçuş bilgi modülünde hata tespit etmesiyle kalkışı iptal etti.

Yapılan incelemelerde havadaki hızı ölçen ve bilgisayara ileten pitot tüpünün bağlantısının gevşek yapıldığı tespit edildi. Uçuş öncesi video kayıtlarının incelenmesiyle Abdul-Majeed Marouf Ahmed Alani adlı teknisyenin modüle bir köpük parçası yerleştirerek bilinçli olarak arızaya sebebiyet verdiği anlaşıldı. Sorguya alınan teknisyenin suçunu kabul ettiği ve fazla mesai ödemesi almak için böyle bir plan yaptığı belirtildi. Uçağa kasten hasar vermek ve devre dışı bırakmakla suçlanan Alani'nin 20 yıla kadar hapis cezası alabileceği kaydedildi.

AIR FRANCE DÜŞMÜŞTÜ
Geçen temmuz ayında yaşanan olayla ilgili açıklama yapan Amerikan Havayolları Sözcüsü Ross Feinstein, uçağın olayın yaşandığı gün uçuştan çekildiğini, bakımı ve teftişi yapıldıktan sonra hizmete döndüğünü söyledi. Uçakta bulunan yolcuların ise başka bir başka uçağa alındığını belirtti. 2009'da Air France Havayolu Şirketi'ne ait 447 sefer sayılı uçağın da bu bölüme soğuk hava girmesi sonucu Atlantik'e düşmüş, 228 kişi ölmüştü.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı
Kendilerini hayvan sanan "Therian" pilotlar kokpitte miyavlıyor
Marriott: Oteller çalışma alanlarına dönüşüyor