Fatih'te 4 katlı ahşap bina kül oldu

Fatih'te belli bir döneme ait ve bölgenin en özel binalarından olan 4 katlı tarihi bir ahşap bina çıkan yangında kül oldu.

İSTANBUL - Fatih'te 4 katlı tarihi bir ahşap bina çıkan yangında kül oldu. Yangın bitişikteki binanın çatısına da sıçrarken, olayda ölen yada yaralanan olmadı. Yerel seçimler yaklaşırken yanınların arttığını belirten semt sakinleri "Başkanlar seçimle uğraşırken ima izni alamadıkları tarihi binaları yakıyorlar. Sonra yerine betondan sahte binalar yapıyorlar. Yolunu bulan ise hiç yapmayıp apartman dikiyor. İstanbul'un rengini yokediyorlar" dediler.
Alınan bilgiye göre, Fatih Çakırağa Mahallesi Katip Muslihiddin Sokak üzerinde bulunan 4 katlı tarihi binada bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Kullanılmadığı öğrenilen binadaki yangın kısa sürede büyüyerek, tüm katları sardı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, yangın bitişikte bulunan başka bir ahşap binanın da çatısına sıçradı. Yangın itfaiyenin uzun süren çalışmaları sonucu kontrol altına alınırken, 4 katlı bina kullanılamaz hale geldi. Bitişikte bulunan ahşap binanın ise çatısı kısmen yandı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Manşetler

​​​​​​​Aileler mutfaklarını 'ev restoranı'na çeviriyorlar
Kızıllı, “palamut turizmi” için turistleri bekliyor
Side antik kentte yaşlı Almanlar için kültür turları başladı
Akseki'nin Çimili Keçi Peyniri Coğrafi İşaretli oldu
IIFF'nin bu yılki teması: “Sürdürülebilirlik"
Dünyanın en iyi 100 şehri içinde İstanbul yer aldı
Marsilya’da 1 Euro’ya gurme yemekler yiyebilirsiniz!
Turistik Tuz Ekspresi 10 bin ziyaretçiyi Çankırı’ya taşıdı
2026'da iş seyahatleri ve MICE nereye gidiyor?
Noel tatilinin gözdesi Antalya'ya Alman ve Rus akını