Fast-food insanı sabırsız yapıyor

Sağlık üzerinde sayısız olumsuz etkisi olan fast food türü yiyeceklerin, insanın davranışlarını da değiştirebildiği belirtildi.

ROMA - Sağlık üzerinde sayısız olumsuz etkisi olan fast food türü yiyeceklerin, insanın davranışlarını da değiştirebildiği belirtildi.
İtalyan Corriere della Sera gazetesinde çıkan habere göre, Kanada'daki Toronto Üniversitesine bağlı Rotman Yönetim Okulu tarafından yapılan bir araştırmada bilim adamları, bu tür yiyeceklerin şimdiye kadar pek de akla gelmeyen yeni bir etkisini ortaya çıkardı.
Bir grup gönüllünün katılımıyla yapılan araştırmada bilim adamları, hızla servis edilen ve yine hızla tüketilen bu yiyeceklerin insanları sakince karar verebilecekleri zamanlarda dahi acele etmeye teşvik ettiğini gözlemlendi.
Katılımcılara, ünlü bir fast food zincirinin logosu gibi bu tür yiyecekleri hatırlatan sembollerin de birkaç saniyeliğine yer aldığı bir videoyu izleten bilim adamları, daha sonra yaptıkları testlerde bu kişilerin davranış biçimlerinin değiştiğini tespit etti.
Örneğin bu kişilerin önlerine konulan bir metni okumada, çabuk bitirmelerinin onlara bir getirisi olmamasına karşın daha aceleci davrandıklarını gözlemleyen bilim adamları, aynı şekilde katılımcıların klasik şampuanlar yerine "ikisi bir arada" gibi zaman kazandıracak ürünlere yöneldiğini belirledi.
Bu tür yiyeceklerin zaman yetersizliği nedeniyle hızla yemek yeme ihtiyacıyla modern dünyanın bir gereği olarak ortaya çıktığını belirten bilim adamları, asıl problemin bu yiyeceklerin ihtiyaç duyulmadığı anlarda dahi insanda zaman kazanma isteğini harekete geçirmesi olduğunu söyledi.
Parkta yapılan bir yürüyüş sırasında maratondaymış gibi hareket etmenin anlamsız olduğunu belirten bilim adamları, araştırmalarının, fast food türü yiyecekleri hatırlatan bir sembolün dahi insanı gerek olmadığı halde aceleciliğe ve sabırsızlığa teşvik ettiğini gösterdiğine işaret etti.

Manşetler

Lagina Antik Kenti ve Anahtarın Gizemli Yolculuğu
Airbnb’den Ev Kiralayacaklar Dikkat!
Dünya seyahat pazarı 2050’de 4,2 trilyon dolar. büyüyecek
Kaunos Antik Kenti’nde kazılar 60 yıldır aralıksız sürüyor
Uçakta 4 saniyelik ölümlü türbülansa yolcular dava açtı
Ölüdeniz'e yaya girişi 150, otomobille giriş 750 lira oldu
 Virüslü yolcu gemisi Kanarya Adaları'na demirleyecek
Sani Şener: Her şeyden aklandım ve geldim
Manavgat-Side destinasyonun da oteller dolu değil
Kartaca Turizm, Didim’de turizmcileri buluşturdu