Farklı turizmci: Hüseyin Kurtoğulları

Plan Tours Başkanı Hüseyin Kurtoğulları, Türk turizminde yerli ve yabancı turistleri denizde, karada, havada gezdiren tek turizmci olarak biliniyor.

Özkan ALTINTAŞ-Türkiye Turizm


İSTANBUL-Plan Tours Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kurtoğulları 41 yıldan beri turizmde farklı hizmeti arıyor.  Türk turizmine getirdiği yeniliklerle tanınan, yerli ve yabancı turistleri denizde, karada, havada gezdirerek İstanbul'u keşfettiren tek turizmci olarak biliniyor.
Türk turizminde bir çok turizmciyi yetiştirdiği için “Usta” olarak tanınan ve bir süre TÜRSAB yönetiminde bulunan ve Türk turizminin duayenleri arasında yer alan Hüseyin Kurtoğulları, İstanbul üzerinde helikopter turları düzenleyerek “20 yıllık hayalim gerçekleşti” dedi.



ZORU AŞMAYA ALIŞTIM

Plan Tours Başkanı Hüseyin  Kurtoğulları, helikopter turlarını Fly Med Air ile ortaklaşa 2 helikopterle yapıyor. "Bizim Uçan Halımız" diye tanımladığı  helikopterler 2 motorlu ve güvenlikli olduğunu söyledi. Her gün yenilik düşündüğünü ve “Başka ülkede varda biz de niye yok?” düşüncesiyle hareket ettiğini belirten  Kurtoğulları “Bazı bürokratik engellerle karşılaşıyorum. Ancak Türk turizmine hizmet için bunları aşmaya alıştım. Bu konuda bana yol açan iyi niyetli bürokratların yardımlarına teşekkür ediyorum” dedi.



HERKESİN BİNECEĞİ FİYATA İNDİRECEĞİM

Hüseyin  Kurtoğulları İstanbul üzerindeki helikopter turları hakkında şunları söyledi:
“Air Sight Seeing olarak tanıttığımız helikopter turları 25 dakika süreli olarak Haliç-Tarihi Yarımada, Haliç-Boğaziçi, Haliç turu olarak üç çeşit yapılıyor. Ücret minimum 4 kişi olmak üzere 160 eurodur. Ücret olarak kişi başına  99 euro artı KDV alıyoruz. Önümüzdeki günlerde yolculara armağan olarak Miniatürk bileti de vereceğiz.  Ayrıca helikopter alanı olarak Boğaz kıyısında yer arıyoruz. Kış aylarında hafta sonu yaptüığımız turları yaz aylarında 5 güne çıkaracağız.



Helikopterlerimiz 6 yolcu alıyor ve rezervasyonla alıyoruz. Helikopter turlarını 76-8 dakikaya indirererek daha ucuzlatıp, herkesin binmesini amaçlıyoruz.  Benim yükseklik korkum var, ama gene de bindim. İstanbul"un bu kadar yeşil olduğunu bilmiyordum. İnsan havadan şehri daha iyi tanıyor. 20 yıl önce helikopter turları yapmayı denedim. O zamanki teknoloji ve ekonomik imkanlar izin vermedi. Kısmet bugüne imiş.  En büyük mutluluğum insanlara farklı hizmet sunabilmemdir.”



İKİ KATLI GEZİ OTOBÜSLERİ

Turizmde 41 yılını dolduran ve “Çalışmaktan başka bir şey düşünmüyorum” diyen Hüseyin  Kurtoğulları, Boğaziçi ve Marmara"da düzenlediği tekne turları ile yenilik yaptı.  Daha sonra turistlere İstanbul"u üst katları kesik iki katlı Bus SightSeeing denilen 4 otobüs servisi vererek yenilik yaptı. Hatta bu girişimi üzerine uluslararası ortaklık teklifleri geldi. İngiltere"nin ünlü London Bus şirketi ortaklık teklif edince işbirliği kuruldu.  
Hüseyin Kurtoğulları“Yaptğımız incelemede Avrupa"dan daha iyi olduğumuzu göndük. Ama Plan Tours"un üzeri kesik iki katlı otobüsleri ile 17 ülke zincirine katıldı” dedi.
 Kurtoğulları, gezi otobüslerinde broşürler dışında  özel kulaklıkla 8 dilde anlatım yapıldığını, dil sayısının 5"a düşürülerek daha kapsamlı bilgie verileceğini söyledi.

GARANTİ DEĞERLİ ORGANİZE TURLAR
Hüseyin  Kurtoğulları, uluslararası ilişkiler kurulmasında bazı özeliklere sahip olmanın gerekteğini belirterek, “Araçlarımız bir veya 100 müşteri de olsa planlanan saatte hareket eder. Dolmuş usulü çalışmayız. Bu nedenle garanti değerli organize turlar yapıyoruz.”

AMERİKALI TURİST GETİRİYORUZ
Huseyin  Kurtoğulları, bunun dışında Kapadodokya"ya  2-3 günlük paket turlar, İstanbul içinde Ortodokslara ve Musevilere yönelik özel turlar, Nemrut turu gibi turlar yaptıklarını söyledi.
Ayrıca Amerika"nın ünlü GrayLine şirketinin temsilcisi olduklarını belirterek “Amerikalı turist getiriyoruz. Tur operatörü ve toptancı durumundayız. Türkiye"de yapılan büyük organizasyonların turlarını biz düzenliyoruz. “
Rezervasyon için: +90 212 234 777 veya 230 2272
operation@plantours.com

Manşetler

Türkiye'nin dev şirketine Vlora Havalimanı soruşturması
Hobi bahçelerine yıkım kararı ile 'acil satılık' ilanları
Tur şirketi iflas etti, 600 kişi Umre'de mağdur oldu
Fas turizme 3,5 milyar avro yatırım yapıyor
Ekonomi sınıfına yatırılabilen koltuklar geldi
Gemide yapılan düğün töreni gökyüzüne taşındı
Ordu'daki tarihi Aya Nikola adası turizme kazandırılacak
Süper zenginler Türkiye ekonomisinin 2,5 katını saklıyor
Anadolu'nun 106. yıl dönümü için 1920 Koşu Yarışı
Hawaiian Airlines pilotları sakallarını tıraş edecekler