Falez Işıklandırma Projesi tamamen iptal edildi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Falez Işıklandırma Projesi”ni halkın ve sivil toplum örgütlerinin çevre hassasiyetini dikkate alarak tamamen iptal ettiğini açıkladı.

ANTALYA- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Falez Işıklandırma Projesi”ni halkın ve sivil toplum örgütlerinin çevre hassasiyetini dikkate alarak tamamen iptal ettiğini açıkladı.

Falez Işıklandırma Projesi’nin yaklaşık 25 yıldır belediye başkanları tarafından yapılmak istenen, birçok kez girişimde bulunulan ancak gerçekleştirilemeyen bir proje olduğunu ifade eden Başkan Böcek, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını KAntalya Falez Aydınlatma Projesi; başlangıç olarak belirlenen 1 kilometrelik alanda, bölgeye canlılık kazandırılması, her yıl falezlerde yaşanan ölümlü kazalara yönelik güvenlik ve asayiş açısından tedbir sağlanması amacıyla falezlerin doğal yapı ve bölgede yaşanan canlılar ile ilgili Kurul’un belirttiği hassasiyetler esas alınarak ayrıca bunlara ilave birçok tedbirler alınarak hayata geçirilecekti” diye konuştu.oruma Bölge Kurulu’ndan aldığımız izinler ve belirlenen şartlar doğrultusunda projenin uygulamaya geçirilmesi planlanmaktaydı.

"Doğru ve akılcı her görüş bizim için çok kıymetli"

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bazı çevreci kuruluşlar ve çevre hassasiyeti gösteren vatandaşlar tarafından falezlerdeki doğal yaşama zarar vereceği yönündeki görüşlerinin kamuoyunda sebep olduğu endişe ve eleştiriler üzerine “Falez Işıklandırma Projesi’ni tamamen iptal ettiğini açıkladı.

Başkan Böcek, ‘Planlı, Kurallı, Kimlikli Kent’ vizyonu ile halkımızın güvenini alarak geldiğimiz görevimizde, çevre odaklı her projemizde, siyasi görüş ayırt etmeksizin tüm kesimlerin fikirlerini dikkate alıyor, “Biz Birlikte Yaparız’ inancıyla kentin yararı için en doğru kararı vermeye özen gösteriyoruz. Yapıcı olan, çözüm sunan, doğru ve akılcı her görüş bizim için son derece kıymetlidir. Çevre ve doğa dostu Antalya hedefimiz doğrultusunda halkımızla inatlaşmadan, sivil toplum örgütlerinin ve kamuoyunun sesine kulak vererek, bilime ve tekniğe dayalı projelerimizle kamu yararını gözeterek hareket etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Manşetler

Seramiğin Evrensel Dili Muğla’da Konuşulacak:
Adalara giden Türk turist sayısı 1,5 milyona ulaştı
CNN'den ayran analizi: Gerçek bir Türk deneyimi
Türkiye'deki en iyi 5 vejetaryen ve vegan restoran
Türkiye, AB ile vize serbestisi için 6 kriterli çalışma başlattı
Geleneksel sanatlar ile edebiyat buluştu
Noma, yeni yönetimiyle kapılarını açıyor
Plajlarda yeni dönem
Kelebeklerin10 türünden biri yaşam alanını terk etti
Roma ile Madrid arasında gerilim